Sökning: "fruktdryck"
Hittade 3 uppsatser innehållade ordet fruktdryck.
1. Utveckling av en fiberberikad probiotisk fruktdryck
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : The purpose of this study was to investigate whether resistant maltodextrin is suitable as a fiber source in the probiotic fruit drink ProViva Mango without affecting the probiotic bacterium Lactobacillus plantarum 299v, viscosity or the sensory experience of the drink. Resistant maltodextrin is produced from hydrolyzed corn starch and is classified as a soluble dietary fiber. LÄS MER
2. ProViva - En studie om hur en mervärdesprodukt förmedlas och uppfattas
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : Functional foods är livsmedel som har en vetenskaplig positiv effekt på hälsan. Ett område inom Functional foods är probiotika, levande bakterier som kan påverka tarmens bakterieflora positivt. ProViva är en fruktdryck som innehåller den probiotiska bakterien Lactobacillus Plantarum 299v . LÄS MER
3. Accelererat åldrande av produkter Apelsinjuice och hallondryck
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Institutionen IngenjörshögskolanSammanfattning : Brämhults Juice AB is one of Sweden’s leading producers of fresh fruit juices and drinks. The fruit drinks last 3 days once opened and when stored in a refrigerator kept at 7°C. LÄS MER