Sökning: "functional foods"
Visar resultat 1 - 5 av 52 uppsatser innehållade orden functional foods.
1. The Impact of Oat and Fruit Consumption on Short-Chain Fatty Acid Production
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This study explored the importance of short-chain fatty acids (SCFAs) in maintaining gut health and how different diets affect their levels. Blood plasma and serum samples from mice subjected to two intervention studies on oats and fruits were analysed to determine SCFA concentrations. LÄS MER
2. Hållbart beteende : Hur nudging inom design kan användas för att främja en hållbar livsmedelskonsumtion
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)Sammanfattning : Livsmedelskonsumtionen står för cirka 30% av den totala mängden koldioxid människan står för. Genom att konsumera mindre animaliska proteiner och mer proteiner från växtriket är det möjligt att minska klimatpåverkan med mer än 25%. LÄS MER
3. Saponiner i ärta : biosyntes av soyasaponiner och dess genetiska mekanismer i ärtväxter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Efterfrågan på proteinrika vegetabiliska livsmedel ökar och intresse finns från både konsument, politiker och industri att använda svenskodlade råvaror i större utsträckning. Ärta (Pisum sativum L. LÄS MER
4. Effect of the Cooling Rate and the Surface Film Composition on the Colloidal Stability of Whey Protein Based Emulsions of Triacylglycerols
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : The goal of this project was to investigate the effect and interplay of formulation and processing parameters on the colloidal stability of emulsified triacylglycerols from a product quality perspective. Different methods to quantify and monitor this effect over time were evaluated. LÄS MER
5. Nötboskap i en geografiskt avgränsad distributionskedja : en kvalitativ fallstudie om lokalproducerat nötkött och dess mervärden
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Coronapandemin har bidragit till att fler konsumenter fått ett större allmänt intresse kring lokalproducerade livsmedel. Det kan gynna den geografiska samhörigheten i form av en ökad sysselsättning och en levande landsbygd. Det kan också stimulera den lokala ekonomin, då produktionen och försäljning stannar i närområdet. LÄS MER