Sökning: "baljväxter"
Visar resultat 1 - 5 av 75 uppsatser innehållade ordet baljväxter.
1. Baljväxter i skolmåltider?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram: Kostekonomi med inriktning mot ledarskapNivå: GrundnivåHandledare: Mia PrimExaminator: Cecilia Magnusson SporreAntal sidor: 68 (inklusive bilagor)Termin/år: Vt2020.... LÄS MER
2. Effekt av vegansk kost på HbA1c hos vuxna med Diabetes Mellitus typ 2
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : SammanfattningTitel: Effekt av vegansk kost på HbA1c hos vuxna med Diabetes Mellitus typ 2Författare: Kajsa Mattsson och Maja SörenssonHandledare: Jenny van OdijkExaminator: Klara SjögrenLinje: Dietistprogrammet, 180/240 hpTyp av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hpDatum: 2020-04-02Bakgrund Diabetes Mellitus typ 2 står för majoriteten av förekomsten av Diabetes Mellitus iSverige. Det finns flera bidragande faktorer till sjukdomens utveckling såsom fysisk inaktivitet,övervikt och genetik. LÄS MER
3. Svenskodlade baljväxter : möjligheter & utmaningar för nya livsmedelsprodukter
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Trots att utbudet av vegetariska produkter ökar i Sverige, är andelen produkter baserade på svenskodlade baljväxter i nuläget låg. Soja är en vanligt förekommande råvara, men är ofta importerad. De baljväxter som främst odlas i Sverige är olika former av ärter samt åkerbönor. LÄS MER
4. Development of a Near Infrared Spectroscopy Model for Prediction of Fibre Compounds in Alfalfa
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologiSammanfattning : Background: This project investigates if it is possible to develop a calibration model from near infrared (NIR) spectroscopic measurements, for determination of the amount and type of fibre fractions within protein powder produced from the legume alfalfa, without performing wet experiments. Alfalfa is also known as Medicago sativa and lucerne, but is in this project further referred to as alfalfa. LÄS MER
5. Public school catering's role in the transition towards a sustainable food system : opportunities of serving more legumes and less meat
Master-uppsats, SLU/Department of Work Science, Business Economics, and Environmental PsychologySammanfattning : Public catering can have a considerable environmental and educational impact. A scenario of more legume and less meat consumption in Sweden was in the present study used as a tool to explore the possibilities of Swedish public school meals to become more sustainable. LÄS MER
