Sökning: "lokalproducerat"
Visar resultat 1 - 5 av 36 uppsatser innehållade ordet lokalproducerat.
1. Flaggskeppsbyggnader som instrument i platsmarknadsföring : En fallstudie på Sara kulturhus i Skellefteå
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Kulturgeografiska institutionenSammanfattning : Flaggskeppsbyggnader är både en del av städers marknadsstrategier och en plats där stadens varumärke manifesteras i de praktiker byggnaden bjuder in till. Denna uppsats undersöker hur flaggskeppsbyggnader används som ett instrument i platsmarknadsföring genom en fallstudie på Sara kulturhus i Skellefteå. LÄS MER
2. Samhällsplanerarens roll för självförsörjning i Gävleborgs län : En granskning av livsmedelsstrategier
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/SamhällsbyggnadSammanfattning : Gävleborg's development to become self-sufficient was handled with an action plan that was adopted at the end of 2018. The action plan for Gävleborg is based on Sweden's food production and is adopted for 2018–2030. The plan was drawn up by Länsstyrelsen I Gävleborg with help from Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) and Region Gävleborg. LÄS MER
3. Ekodistrikt : En litteraturstudie om en presenterad åtgärd från EU för ekologisk produktion
Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Dagens matproduktion har fått ökad uppmärksamhet kring hur den kan anpassas för att försörja en växande befolkning, utan att negativt påverka klimatet. Att ställa om till ekologiskt är en presenterad lösning och politiker på nationell och europeisk nivå har satt tydliga mål och åtgärder gällande ekologiskt jordbruk, dels om andelen ekologiskt jordbruk, dels om hur det ska uppnås. LÄS MER
4. STIGANDE MATPRISEROCH NORRLÄNNINGARS KOSTVAL OCH KOSTVANOR – ENENKÄTSTUDIE
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Matpriser har gett upphov till en större oro särskilt bland ekonomiskt utsattapersoner. Priserna på livsmedel och alkoholfria drycker har blivit 20,95% dyrare frånfebruari 2022 till februari 2023. LÄS MER
5. Val av lokalproducerade frukter och grönsaker i säsong - en väg mot hållbar konsumtion?
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Båda nationellt och internationellt står säkerställning och arbete mot en hållbar konsumtion och produktion på agendan. Detta kan kopplas till alla de 17 globala hållbarhetsmålen som styr mot Agenda 2030, liksom flera av Sveriges miljömål. LÄS MER