Sökning: "jejuni"
Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser innehållade ordet jejuni.
1. Survival of foodborne bacteria on wooden and plastic cutting boards - A laboratory protocol
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : The survival of foodborne bacteria on different cutting board materials has been studied and a functional laboratory protocol for further studies on the subject has been established. Six different bacteria, E. coli, S. aureus, L monocytogenes, S. LÄS MER
2. Storage of poultry manure in containers : changes in physiochemical parameters and survival of intestinal bacteria
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : High nutrient content of chicken litter has made it one of the best organic fertilizers for agricultural land. However, reusing poultry litter in agriculture can be associated with food-borne pathogens such as E.coli, Salmonella and Campylobacter. LÄS MER
3. Large-scale pan-genome analysis of Campylobacter jejuni : with a special focus on virulence factors in the accessory genome
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildningSammanfattning : .... LÄS MER
4. Produktion av biofilm med MRSA, MRSP eller Campylobacter jejuni, samt hur olika desinfektionsmedel påverkar den
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : I denna studie ingick såväl produktion av biofilm i en statisk modell med mikrotiterplattor där biofilmen fick växa ostört i 5 dagar i inkubationsskåp i 30 °C, samt en mer dynamisk modell. I den dynamiska modellen ingick vattenledningsrör där buljong och bakterier växt i inkubationsskåp i 30 °C i 5 dagar för att sedan stå i rumstemperatur i ytterligare 5 dagar med daglig skakning i en timme, samt att buljong byttes ut vid dag 5 och nya bakterier tillsattes dag 7. LÄS MER
5. Factors Affecting How Well Bacterial Whole Genome Sequencing Reads Assemble
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologiSammanfattning : Recently Whole Genome Sequencing (WGS) has become the new high-resolution tool used to trace the source of foodborne outbreaks. There are often only a few genetic differences that can distinguish closely related bacterial isolates, and variability in data quality between different laboratories may influence the results. LÄS MER