Sökning: "konsumtion skillnader"
Visar resultat 6 - 10 av 195 uppsatser innehållade orden konsumtion skillnader.
6. STIGANDE MATPRISEROCH NORRLÄNNINGARS KOSTVAL OCH KOSTVANOR – ENENKÄTSTUDIE
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Matpriser har gett upphov till en större oro särskilt bland ekonomiskt utsattapersoner. Priserna på livsmedel och alkoholfria drycker har blivit 20,95% dyrare frånfebruari 2022 till februari 2023. LÄS MER
7. Techno-Economic Analysis of Solar and Battery Systems : A Comprehensive Analysis of Key Parameters
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Sweden has experienced a significant increase in installed solar power capacity between 2010 and 2020, driven by decreasing installation costs, government subsidies and widespread public interest. However, Sweden's geographical distribution of electricity generation and consumption presents challenges for the national grid. LÄS MER
8. Klimatbaslinje och åtgärder för framtidens Stora Sköndal : En uppskattning av Stora Sköndals växthusgasutsläpp 2035och vägval för att nå klimatpositivitet
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Enligt FN:s klimatpanel IPCC var växthusgasutsläppen mellan 2010 och 2019 de största imänsklighetens historia, och de fortsätter att öka. Alla måste minska sina växthusgasutsläppoch Sverige har historiskt varit ledande i omställningen. LÄS MER
9. Rörelseaktivitet hos regnbågar (Oncorhynchus mykiss) med olika antal eumelaninfläckar, utsatta för stressande sportfiske
Kandidat-uppsats,Sammanfattning : Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) are introduced in large parts of the world and are commonly farmed for consumption as well as a valued sport fish. Many species of salmonids show large intraspecific variation in pigmentation, which has been shown to correlate with stress response and several other behavioral traits. LÄS MER
10. Hur mycket organohalogener får vi egentligen i oss? En studie av total koncentration organohalogener i lax, sill och torsk : How much organohalogens do we really ingest? A study of total concentrations of organohalogens in salmon, herring, and cod
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för temaSammanfattning : Studies have shown high concentrations of organohalogens in lipid-rich foods, such as fish, which is believed to be the main source of human exposure to persistent organic pollutants (POPs) via food consumption. There are methods for measuring total organohalogens in, for example, water, but no standardized methods for food. LÄS MER