Sökning: "konsumtion skillnader"

Visar resultat 11 - 15 av 195 uppsatser innehållade orden konsumtion skillnader.

  1. 11. Tågfrakt som alternativ till flygfrakt från Kina till Europa En fallstudie om hur Smarteyes kan påverkas vid byte av transportslag

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Louise Edlund; Caroline Eriksson; [2022-07-01]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Den globala uppvärmningen orsakas av växthusgaser där transporter är en stor bidragande faktor. I den globaliserade värld vi lever i idag med en omfattande handel mellan Kina och Europa krävs många transporter för att koppla samman produktion och konsumtion. LÄS MER

  2. 12. Heritage cereals : tasty and sustainable? : acceptance and important qualities of heritage cereals

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Malin Ekblad; [2022]
    Nyckelord :heritage cereals; consumer awareness; consumer acceptance; consumer preference; food quality;

    Sammanfattning : Heritage cereals, a group of cereals that have not been subjected to modern crop breeding, have been getting attention due to their generally high genetic diversity, traits like high drought and disease tolerance as well as high nutritional values. Knowledge about how consumers relate to heritage cereals in Sweden is limited, and therefore this thesis aims to, firstly, explore acceptance, awareness and preferences among a specific consumer group; students in the agriculture program at the Swedish University of Agricultural Sciences, and, secondly, quality perception in relation to heritage cereals among consumers, bakers and retailers, in a Swedish context. LÄS MER

  3. 13. Hållbara dryckesval - Växtbaserad dryck/komjölk och hur konsumenter kan påverkas till att välja ärtdryck

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Lidija Fridvad; [2022]
    Nyckelord :sustainable consumption; sustainable choices; nudging; milk; plant-based; pea milk; food consumption; hållbar konsumton; hållbara val; mjölk; växtbaserad dryck; ärtmjölk; Social Sciences; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Food consumption is a big part of the global emissions, which we need to address to increase the pace in the climate transition. In order to prevent further increase in greenhouse gas emissions a shift in milk consumption towards more plant- based options is needed. LÄS MER

  4. 14. Dietary fiber content and composition in heritage wheat

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Lisa Andersson; [2022]
    Nyckelord :Heritage cereals; wheat; dietary fiber; fructan; Dacke; Dala Lantvete; Källunda; Ölandsvete;

    Sammanfattning : Wheat is the main food source in the world. A secured production has however been threatened by environmental changes in combination with the need of producing more food for a growing population. As a result, there has been an increasing interest in finding new crop varieties susceptible to abiotic stress. LÄS MER

  5. 15. E-handelskunders köpbeteenden : En kvantitativ studie om köpbeteenden och beslutsfattande i förhållande till hållbara leverans- och returalternativ

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institute for Urban Research (IUR)

    Författare :Cristian Mazilu; Jonatan Schlyter Sjöslätt; Sirin El Mokbel; [2022]
    Nyckelord :E-commerce; Buying Behaviour; Sustainability; Environment; B2C; Delivery; Return; E-handel; Köpbeteende; Hållbarhet; Miljö; B2C; Leverans; Retur;

    Sammanfattning : Det har under de senaste åren skett en signifikant e-handelstillväxt, inte minst till följd av den rådande Covid-19 pandemin, utan även eftersom kunder konsumerar sina produkter online i större omfattning än tidigare. Därtill har anpassningsförmågan hos ehandelsaktörer blivit allt viktigare, vilket synliggörs genom att fler e-handlare erbjuder sina kunder ett brett urval av leverantörer och leveransmetoder. LÄS MER