Sökning: "malning vete"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden malning vete.

  1. 1. Dietary fibre composition and sensory analysis of heat treated wheat and rye bran

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Matilda Johansson; [2012]
    Nyckelord :wheat bran; rye bran; dietary fibre analysis; sensor analysis; heat treatment; soluble dietary fibre; insoluble dietary fibre;

    Sammanfattning : When grains of wheat and rye are conventionally milled, large quantities of bran classified as by-products are left and are mainly used for animal feed. Bran is a complex material composed of the aleurone layer, nucellar epidermis, a seed coat, a fruit coat and a small proportion of the germ and endosperm depending on extraction rate. LÄS MER

  2. 2. Bread volume and Alkylresorcinol content in rye bread baked with high and low levels of Alkylresorcinols

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Sofie Hedkvist; [2009]
    Nyckelord :Alkylresorcinols; Rye; Rye bran; Wholegrain;

    Sammanfattning : Alkylrecorsinoler (AR) är fenoliska lipider som främst hittas i klidelarna hos råg och vete. De fem vanligaste homologerna har ett ojämnt antal kolatomer (17-25) i alkylkedjan. Studier har visat att AR är bioaktiva och går att mäta i blod och urin (Ross et al. LÄS MER

  3. 3. Strukturegenskaper hos cerealier och dess betydelse för stärkelsens nedbrytningshastighet : metodutveckling av stärkelsehydrolys in vitro och bestämning av hydrolysindex (HI)

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Jonas Jönsson; [2005]
    Nyckelord :hydrolysindex; HI; stärkelsehydrolys; in vitro; blodsocker; cerealier; morfologi;

    Sammanfattning : Snabba kolhydraterna har i kostdebatten ibland utpekats som en av orsakerna till metabola syndromet (insulinresistens och höga blodfetter). Stärkelsen i sin renaste form bidrar till att blodsockernivån höjs dramatiskt efter måltid precis som en ren glukoslösning. LÄS MER