Sökning: "nutrition av strokepatienter"
Hittade 2 uppsatser innehållade orden nutrition av strokepatienter.
1. Påverkar kaffekonsumtion risken för stroke?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: Påverkar kaffekonsumtion risken för stroke? Författare: Jenny Käll Handledare: Heléne Bertéus Forslund Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Examensarbete, 15 hp Datum: 2012-05-22 ___________________________________________________________________________ Bakgrund: Den utbredda konsumtionen av kaffe världen över gör denna dryck intressant att studera ur ett folkhälsoperspektiv. Även små hälsoeffekter kan vara av betydelse för hela populationen. LÄS MER
2. Ätsvårigheter efter stroke : Upplevelser och stöd
Kandidat-uppsats, OmvårdnadSammanfattning : Syftet med litteraturstudien var att belysa strokepatienters upplevelser av måltissituationen samt beskriva de vanligaste ätsvårigheterna som strokepatienter kan ha samt att undersöka hur vårdpersonal kan hjälpa vid ätsvårigheter. Studien genomfördes som en litteraturstudie som baserades på 12 vetenskapliga artiklar. LÄS MER