Sökning: "nyckelord: cook-chill"
Hittade 2 uppsatser innehållade orden nyckelord: cook-chill.
1. Cook chill – Processen vid införandet av ett nytt matlagningssystem
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademiSammanfattning : Bakgrund: Mat till svaga och sjuka äldre är en viktig del av den medicinska behandlingen. Äldre individer drabbas ofta av viktförlust på grund av ät svårigheter vilket kan leda till undernäring, det främsta nutritionsproblemet i Sverige. Matservicen är en viktig del inom äldreomsorgen. LÄS MER
2. Kan man fastställa hållbarheten på en maträtt med hjälp av prognosmikrobiologi?
L2-uppsats, Lunds universitet/LivsmedelsteknikSammanfattning : Sammanfattning Cook-chill är en tillagningsmetod utvecklad för att tillgodose konsumenternas bekvämlighetskrav på färdigmaträtter. Cook-chill är tillagning av mat i stora kvantiteter med snabb efterföljande nedkylning. Nedkylningen ska snabbt till rekommenderad temperatur, från 90 °C till 3 °C inom 90 minuter. LÄS MER