Avancerad sökning

Hittade 3 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. The use of cryoprotectants in unrooted cuttings of Pelargonium zonale, in order to increase their life expectancy

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Maria Hellström; [2017]
    Nyckelord :cryoprotectants; mother plants; Pelargonium cuttings; pulsed electric fields; vacuum impregnation; unrooted;

    Sammanfattning : The rooting capacity of an unrooted Pelargonium zonale cutting decreases immensely 96 hours after being cut. The aim of this paper was to evaluate if two different cryoprotectants, 25% glucose and 30% trehalose, with the help of vacuum impregnation and pulse electric fields could result in an increase in the life expectancy of these cuttings. LÄS MER

  2. 2. Why does trehalose not improve autophagy in the SOD1G93A transgenic mouse model of familial ALS?

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Karolina Karlsson; [2015]
    Nyckelord :trehalose; SOD1; amyotrophic lateral sclerosis; ALS; autophagy; plaque; neurodegeneration; trehalos; SOD1; amyotrofisk lateralskleros; ALS; autofagi; plack; neurodegeneration;

    Sammanfattning : Amyotrophic lateral sclerosis is one of the major neurodegenerative diseases, causing an ascending paralysis that usually kills the patient within a few years from disease onset. The motor neurons show aggregates of proteins which in approximately 20 % of cases of the familial form contain mutated SOD1 protein. LÄS MER

  3. 3. Jäst i frysta degar : jämförelse av jästsorter, påverkan av infrysning och bakningens tillvägagångssätt

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Louise Bergfeldt; [2012]
    Nyckelord :Jäst; ; frysta degar; volymmätning; fryshjälpmedel;

    Sammanfattning : Frysförvaring av deg innan gräddning av bröden är vanligt förekommande hos många bagerier. Metoden har flera fördelar och möjliggör en mer rationell drift. Det sker dock ofrånkomligt en påverkan av brödens kvalitet vilket ställer krav på tillverkningsprocessen. LÄS MER