Utveckling av kaffekvarn anpassad för restaurangbranchen

Detta är en Kandidat-uppsats från Institutionen för teknik och samhälle

Författare: Annica Sääker; Sara Jange; [2010]

Nyckelord: Produktutveckling;

Sammanfattning: Detta examensarbete behandlar utvecklingen av en kaffekvarn för HoReCa-sektorn, (Hotell, Restaurang, Catering). Kaffekvarnen är anpassad för bryggkaffe och arbetet har utförts i samarbete med företaget Crem International som hade önskemål om ny exklusiv kaffekvarn. I förstudien utfördes en marknadsanalys där målet var att få synpunkter från slutanvändaren angående den kaffekvarn de använder. De kommentarer som uppstod låg till grund för en kravspecifikation som sedan kompletterades med de krav Crem International satt upp. Kravspecifikationen följdes av en konceptgenerering där formspråk, detaljer och funktioner utvecklades. De koncept som genererades utvärderades tillsammans med företaget för att efter omarbetning resultera i ett nytt koncept. För att få konceptet optimerat med hänsyn till gränssnitt och interaktion lämnades det över till en annan projekttagare. De förändringar som gjordes anpassades sedan efter de material som valts och de tekniska lösningsförslag som utvecklats. Utvecklingsarbetet resulterade i en kaffekvarn vars formspråk, funktion och materialval skiljde sig från Crem Internationals nuvarande produkter. Det slutliga konceptet har fått ett exklusivt uttryck som förstärkts ytterligare genom nya funktioner. Konceptet byggdes upp med de rätta måtten i CAD-programmet Pro Engineer. Renderingar gjordes sedan i Autodesk Alias studio, för att få ett så realistiskt slutresultat som möjligt.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)