OCEAN : En tallriksservis anpassad till restaurang Hamnkrogens marina tema

Detta är en Kandidat-uppsats från Linnéuniversitetet/Institutionen för design, DE

Sammanfattning: Syftet med denna uppsats är att på ett vetenskapligt sätt redogöra för min designprocess under mitt examensarbete. I mitt examensarbete har jag arbetat för Hamnkrogen med att ta fram en tallrik i glas till deras servis. Flera krav ställdes från deras sida då tallriken var tvungen att fungera rent praktiskt i restaurangen. Bland annat var tallrikarna tvungna att klara av maskindisk och hålla vissa mått samt fungera väl ihop med maten som serveras. De ville också att deras marina tema skulle stärkas med hjälp av tallrikarnas estetik. Under arbetet har jag använt mig av vissa utvalda designmetoder och designteorier, t.ex. ur Klaus Krippendorffs the semantic turn. Bland annat har hans teorier om ”stakeholders” och deras inverkan och relation till en produkt tagits upp, detta för att stärka den teoretiska grunden i projektet.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)