Budgetprocess under extern störning : - En kvalitativ studie om hur restauranger har hanterat budgetprocessen under Covid-19 pandemin.

Detta är en Kandidat-uppsats från Linnéuniversitetet/Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)

Sammanfattning: Studien syftar till att undersöka och beskriva budgetprocessens hantering från ett urval av svenska restauranger som har påverkats av Covid-19 pandemin. Det visar nämligen sig att det förekommer olika svar från forsknings- och litteraturperspektiv om budgetprocess kopplat till externa störningar samt att budget och dess process kan förbättras, ändras eller bli irrelevant. Denna studie ämnar därför ha inriktningen restaurangbranschen eftersom ekonomin under Covid-19 har varit problematisk för dessa företag. Vidare i denna studie tillämpas också en kvalitativ metod som använder sig utav semistrukturerade intervjuer.  Resultatet visar att inriktning och geografisk plats spelar en väsentlig roll för de ekonomiska budgetförutsättningarna gällande restauranger. Resultatet visar även på att budgetprocessen har gjort mer skada än det faktiskt hjälpt under pandemin för restauranger och hantering som rullande prognoser är mer av ett komplement att använda. Budgetprocessen bryts konstant av störningar, men att budgeten ändå används för att ha en ekonomisk plan.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)