Sökning: "Vildsvinskött"
Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade ordet Vildsvinskött.
1. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. LÄS MER
2. Spårbarhet av vildsvin - digitalisera vilt : En kvalitativ intervjustudie ur jägarperspektiv med focus på blockkedjeteknik
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)Sammanfattning : Den svenska vildsvinstammen har de senaste åren varit ett växande problem. I takt med att vildsvinen har blivit fler, har de tagit sig allt närmare människan. LÄS MER
3. The development of an efficient wild boar meat supplychain : Opportunities, challenges, and limitations from a case study of Swedish game suppliers and hunters
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The purpose of this study is to create a better understanding of how an efficient supply chain of wild boar meat can be developed in Sweden. The sales of wild boar meat are regulated by legislations to assure food safety since the meat can contain pathogens, parasites, compared to most other Swedish game species. LÄS MER
4. Marknad för vildsvin? - En studie av marknaden för svenskt vildsvinskött utifrån ett konsumentperspektiv
C-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för marknadsföring och strategiSammanfattning : The issue surrounding the Swedish wild boar population has been increasingly acknowledged. The government supports an increase in hunting activity but the market for wild boar meat is lagging behind. LÄS MER
5. Förädling av vildsvinskött genom torkning
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Tanken med examensarbetet var att skapa grund för en framtida torkad produkt baserad på vildsvin. Vildsvin är idag en outnyttjad klimatsmart resurs som det finns gott om i våra skogar. Idén med att göra en produkt av vildsvinskött kom under vårterminen i kursen produktutveckling, som ingår i utbildningen Livsmedelsteknisk. LÄS MER