Sökning: "Amelie Gottfridsson"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden Amelie Gottfridsson.

  1. 1. Den mikrobiologiska statusen på köttfärs på pizzor i Uppsala kommun

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Amelie Gottfridsson; [2012]
    Nyckelord :köttfärs; pizza; mikroorganismer; sista förbrukningsdag; modifierad atmosfär;

    Sammanfattning : Det är populärt att gå ut och äta pizza, och en vanlig ingrediens på pizza är köttfärs. Köttfärs tillhör gruppen lättfördärvliga livsmedel och märks därför med sista förbrukningsdag (SLV, Vägledning, 2011). LÄS MER

  2. 2. Inverkan av konserveringsmedel för spannmål på ensilering av hösilage

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Amelie Gottfridsson; [2011]
    Nyckelord :ensilage; hösilage; ensileringsmedel; aerob lagringsstabilitet;

    Sammanfattning : En allt större del av Sveriges hästar utfodras i dag med inplastat vallfoder. Inplastat vallfoder som ges till hästar har ofta relativt hög torrsubstanshalt och benämns vanligen hösilage. LÄS MER

  3. 3. Vallväxternas proteinfraktioner ur växtfysiologiskt perspektiv och betydelsen för idisslarens proteinförsörjning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Amelie Gottfridsson; [2009]
    Nyckelord :vallväxter; idisslare; proteinfraktioner; växtfysiologi; CNCPS; protein; vallfoder;

    Sammanfattning : Vallfodret utgör basen i idisslarens foderstat. Innehåll av råprotein är relativt högt i vallfodret men idisslaren har svårt att till fullo utnyttja det. Idisslarens proteintillförsel består av mikrobprotein som syntetiserats i vommen och foderprotein som passerat onedbrutet genom vommen. LÄS MER