Sökning: "modifierad atmosfär"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden modifierad atmosfär.

  1. 1. Evaluating the Origin of Water Vapour in Giant Stars

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för astronomi och teoretisk fysik - Genomgår omorganisation; Lunds universitet/Astronomi - Genomgår omorganisation

    Författare :Mohsen Farzone; [2013]
    Nyckelord :Physics and Astronomy;

    Sammanfattning : The advent of infrared astronomy, unlike optical astronomy that was developed over centuries, was delayed until the space age due to our own atmosphere acting as an efficient shield towards this radiation. With a lot of molecules (including water) emitting in the infrared region, it was first in the late 1990s that water no longer was deemed special and was observed in many cooler (K-M) giant stars. LÄS MER

  2. 2. Hållbarhetsförlängning av skuren isbergssallat genom paketering i modifierad atmosfär

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Peter Kvist; [2012]
    Nyckelord :Earth and Environmental Sciences; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Problem definition: The production, sale and consumption of ready to eat-vegetables and salads have increased at a frantic pace over the last decade and this trend shows signs of continuing. This very much depends on that ready to eat-salads are minimally processed and contain no artificial additives. LÄS MER

  3. 3. Den mikrobiologiska statusen på köttfärs på pizzor i Uppsala kommun

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Amelie Gottfridsson; [2012]
    Nyckelord :köttfärs; pizza; mikroorganismer; sista förbrukningsdag; modifierad atmosfär;

    Sammanfattning : Det är populärt att gå ut och äta pizza, och en vanlig ingrediens på pizza är köttfärs. Köttfärs tillhör gruppen lättfördärvliga livsmedel och märks därför med sista förbrukningsdag (SLV, Vägledning, 2011). LÄS MER

  4. 4. Kvalitetsförbättring - En tortillas väg genom logistikkedjan

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Roozbeh Hashemi Nejad; [2011]
    Nyckelord :Förpackningsteknik; Primärförpackning; Tortilla; Kvalitetsförbättring; Mjukplast; Livsmedel; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Bakgrund Det här examensarbetet handlar om Santa Marias mögelreklamationer av tortillas, samt hur företaget kan minska sina reklamationer. Eftersom tortillan inte har konserveringsmedel, skyddas den av modifierad atmosfär i primärförpackningen. När förpackningarna brister försvinner den skyddande gasen, och brödet möglar. LÄS MER

  5. 5. Kan man fastställa hållbarheten på en maträtt med hjälp av prognosmikrobiologi?

    L2-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik

    Författare :Ann Isidorsson; [2009]
    Nyckelord :hållbarhet och prognosmikrobiologi. keyword: chook-chill; nyckelord: cook-chill; map; selflife and growht predictor; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Sammanfattning Cook-chill är en tillagningsmetod utvecklad för att tillgodose konsumenternas bekvämlighetskrav på färdigmaträtter. Cook-chill är tillagning av mat i stora kvantiteter med snabb efterföljande nedkylning. Nedkylningen ska snabbt till rekommenderad temperatur, från 90 °C till 3 °C inom 90 minuter. LÄS MER