Sökning: "modifierad atmosfär"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden modifierad atmosfär.
1. Evaluating the Origin of Water Vapour in Giant Stars
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för astronomi och teoretisk fysik - Genomgår omorganisation; Lunds universitet/Astronomi - Genomgår omorganisationSammanfattning : The advent of infrared astronomy, unlike optical astronomy that was developed over centuries, was delayed until the space age due to our own atmosphere acting as an efficient shield towards this radiation. With a lot of molecules (including water) emitting in the infrared region, it was first in the late 1990s that water no longer was deemed special and was observed in many cooler (K-M) giant stars. LÄS MER
2. Hållbarhetsförlängning av skuren isbergssallat genom paketering i modifierad atmosfär
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Problem definition: The production, sale and consumption of ready to eat-vegetables and salads have increased at a frantic pace over the last decade and this trend shows signs of continuing. This very much depends on that ready to eat-salads are minimally processed and contain no artificial additives. LÄS MER
3. Den mikrobiologiska statusen på köttfärs på pizzor i Uppsala kommun
Magister-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Det är populärt att gå ut och äta pizza, och en vanlig ingrediens på pizza är köttfärs. Köttfärs tillhör gruppen lättfördärvliga livsmedel och märks därför med sista förbrukningsdag (SLV, Vägledning, 2011). LÄS MER
4. Kvalitetsförbättring - En tortillas väg genom logistikkedjan
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : Bakgrund Det här examensarbetet handlar om Santa Marias mögelreklamationer av tortillas, samt hur företaget kan minska sina reklamationer. Eftersom tortillan inte har konserveringsmedel, skyddas den av modifierad atmosfär i primärförpackningen. När förpackningarna brister försvinner den skyddande gasen, och brödet möglar. LÄS MER
5. Kan man fastställa hållbarheten på en maträtt med hjälp av prognosmikrobiologi?
L2-uppsats, Lunds universitet/LivsmedelsteknikSammanfattning : Sammanfattning Cook-chill är en tillagningsmetod utvecklad för att tillgodose konsumenternas bekvämlighetskrav på färdigmaträtter. Cook-chill är tillagning av mat i stora kvantiteter med snabb efterföljande nedkylning. Nedkylningen ska snabbt till rekommenderad temperatur, från 90 °C till 3 °C inom 90 minuter. LÄS MER