Sökning: "Enterococcus faecium"

Visar resultat 6 - 10 av 12 uppsatser innehållade orden Enterococcus faecium.

  1. 6. Effekt av olika antimikrobiella medel på tillväxt av bakterier

    M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Zhino Muhammed; [2022]
    Nyckelord :Antimicrobials Fermasure and Vitahop and bacterial growth; residues from ethanol production for animal feed; contamination.; Antimikrobiella medel Fermasure och Vitahop och bakterietillväxt; rester från etanolproduktionen till djurfoder; kontaminering.;

    Sammanfattning : Syftet med projektet var att studera effekten av olika antimikrobiella produkter på bakterietillväxt. Resultatet visade att Micrococcus luteus inte hade någon aktivitet i det 10% tunndrank-baserade LB-mediet (specifikt odlingsmedium för bakterien där tunndrank, en biprodukt från etanolindustri, har legat vid 10% koncentration) som användes under experimentet, medan antimikrobiellen Fermasure i höga koncentrationer nämligen 1600 ppm var effektivt mot bakterien Enterococcus faecium. LÄS MER

  2. 7. Vancomycinresistente Enterococcus faecium - udbruddet på Færøerne i 2015

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutioen för biomedicin

    Författare :Lena Lambaa; [2021-11-22]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Baggrund: Det første udbrud på Landssygehuset (LS) med en multiresistent bakterie blev detekteret i foråret 2015. Vancomycinresistente Enterococcus faecium (VRE) blev fundet i kliniske prøver hos multimorbide patienter. Kilden var hospitalerne i Storkøbenhavn. LÄS MER

  3. 8. Mjölksyrabakteriers förekomst i komjölk före och efter experimentellt inducerad mastit : Presence of lactic acid bacteria in cow milk before and after experimentally induced mastitis

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Anna Martina Roth; [2018]
    Nyckelord :mjölksyrabakterier; mikrobiota; mjölkkor; mastit; MALDI-TOF MS;

    Sammanfattning : Kojuvret har under lång tid betraktats som ett sterilt organ. Resultat från analyser med moderna metoder som polymerase chain reaction (PCR) och DNA-sekvensering har lett till teorin om att det finns en normal mikrobiota i mjölk och att den har ett endogent ursprung. LÄS MER

  4. 9. Svaga syrors effekt på överlevnad och tillväxt : av mikroorganismer i såser

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Eric Forsberg; [2016]
    Nyckelord :såser; organiska svaga syror; ättiksyra; citronsyra; mjölksyra; Candida utilis; Bacillus subtilis; Enterococcus faecium; avdödning; odissocierad; pH;

    Sammanfattning : Trensums Food AB är ett företag som producerar ett flertal olika livsmedelsprodukter åt flera globala varumärksägare. Några produkter som produceras av företaget är olika såser bl.a. BBQ-sås och vaniljsås. LÄS MER

  5. 10. Removal efficiency of indicator organisms and tetM prevalence in enterococci in a constructed wetland for wastewater treatment

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Linnea Olsson; [2013]
    Nyckelord :Removal efficiency; constructed wetland; indicator organisms; Enterococccus; tetM gene; wastewater treatment;

    Sammanfattning : Indicator organisms like coliforms, E. coli and enterococci are normally associated with the intestinal tract of warm-blooded animals, and can thus be used for indicating fecal contamination of water. LÄS MER