Avancerad sökning

Hittade 2 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Livscykelanalyser i praktiken – funktionella enheter, systemgränser och miljöpåverkanskategorier i analyser av animaliska livsmedel.

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Erica Sandberg; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : År 2050 förväntas världens befolkning att uppnå 9 miljarder människor och samtidigt stiger efterfrågan på livsmedel såsom kött-, ägg- och mjölk (FAO, 2012). Om detta ska vara möjligt behöver livsmedelsproduktionens miljöpåverkan minska avsevärt. LÄS MER

  2. 2. Mjölkens ureahalt och mjölkkornas kväveeffektivitet

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Anna Deltén; [2001]
    Nyckelord :kväveöverskott; växtnäringsbalanser; kväveflöden; nyckeltal;

    Sammanfattning : Jordbruket står för en stor del (90 %) av ammoniakutsläppen I Sverige och nötkreaturen står för 71 % av dessa utsläpp. Ammoniak är en kväveförening som kan ge upphov till miljöproblem som övergödning och försurning. LÄS MER