Sökning: "FAO"
Visar resultat 11 - 15 av 106 uppsatser innehållade ordet FAO.
11. Analysis of Vertical Farming Business Model : Swegreen Case Study
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : The world's population is projected to increase to 9 billion by 2050 according to the Food and Agriculture Organization, FAO (2020), and this growth in the earth's population is anticipated to put great pressure on the existing natural resources. It will increase food demand which would intensify agricultural production. LÄS MER
12. “ESTAMOS ESQUECIDOS”A case study for capabilities in the perspective of small-scale vegetable producers in Southeastern Brazil
Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för samhällsstudier (SS)Sammanfattning : Global food supply chains have drastically changed over the last decades. Whereas some international firms embedded in the international markets are on the cutting edge of food production processes and technology, small-scale producers do not always experience the same opportunity in accessing such global value chains. LÄS MER
13. Grödornas ursprungsområden och deras produktivitet : En uppdatering av Jennings och Cock
L2-uppsats, Uppsala universitet/Ekonomisk-historiska institutionenSammanfattning : Uppsatsen undersöker teorin om grödors högre avkastning utanför ursprungsområdet. Data samlats in för 1971 och 2020 från Förenta nationernas databas (FAOSTAT) för grödor och animalieprodukter och jämfördes sedan med resultaten i Jennings och Cocks artikel, ”Centres of Origin of Crops and Their Productivity”, 1977. LÄS MER
14. Det riktade yrkesfiskets påverkan på torskens livshistoria längs Sveriges kust
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildningSammanfattning : Sammandrag Enligt Förenta nationernas livsmedel och agrikulturorganisation (FAO) är 51% av världens fiskbestånd fullt exploaterade och 17% överexploaterade. Denna andelen har ökat kraftigt de senaste hundra åren och en art som varit hårt drabbad av detta är den populära matfisken torsk (Gadus morhua). LÄS MER
15. Sustainable intensification and agroecology : transitioning towards sustainable agriculture
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Agroecology and sustainable intensification are presented by their respective proponents as solutions to improve the sustainability of agricultural production. The present research investigates the similarities and differences of the two approaches and their potential to contribute to sustainable development in praxis. LÄS MER