Sökning: "Omega 3-fettsyror"
Visar resultat 1 - 5 av 31 uppsatser innehållade orden Omega 3-fettsyror.
1. Effekter på ADHD-symtom hos barn och ungdomar vid supplementering med omega-3 fettsyror : - en scoping review
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund I takt med att allt fler, framför allt barn och ungdomar, diagnostiseras med ADHD ökar användningen av centralstimulerande läkemedel. Dessa läkemedel orsakar ofta besvärliga biverkningar för patienten, vilket medfört ett ökat intresse för att hitta alternativa behandlingsmetoder. LÄS MER
2. Kan omega-3 fettyror eller en kombination av omega-3 och omega-6 fettsyror användas som behandling till barn som har diagnostiserats med ADHD?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som påverkar många barn i Sverige. Symtomen inkluderar ofta svårigheter att uppmärksamma information, ökad impulsivitet och hyperaktivitet, vilket kan göra det svårt för barnen med ADHD, att fungera i skolan eller i sociala sammanhang. LÄS MER
3. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. LÄS MER
4. Har intag av fet fisk effekt på kognitiv funktion hos barn under tio år?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Syfte: Syftet med denna systematiska översiktsartikel var att undersöka det vetenskapliga underlaget för om intag av fet fisk har effekt på kognitiv funktion hos barn under tio år. Metod: Sökningar gjordes i databaserna PubMed och Scopus efter randomiserade kontrollerade studier. LÄS MER
5. Aquaculture and its effect on the wild fish resource in a Swedish lake : An evaluation of changes in fat content, protein content and trophic niche
Master-uppsats, SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental StudiesSammanfattning : Fish is nutritious and important as a food source for many people. It contains high levels of protein, important omega-3 fatty acids as well as micronutrients. For a sustainable fish consumption, aquaculture is needed but it can affect nearby ecosystems in many ways. LÄS MER