Sökning: "Restaurang Magnus"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade orden Restaurang Magnus.

  1. 1. Påverkan av koldioxidavtrycksmärkning vid val av maträtt på restaurang

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för datavetenskap och kommunikation (CSC)

    Författare :Magnus Lundh Haaland; Oscar Ström; [2017]
    Nyckelord :Carbon Footprint; Sustainable HCI; Nudging; ;

    Sammanfattning : Livsmedelsverkets undersökningar visar att koldioxidutsläppen relaterade till livsmedelskonsumtion utgör ungefär 25 % av genomsnittssvenskens totala miljöpåverkan vilken gör den till viktig spelpjäs i att nå upp de framtida klimatmålen. För en hållbar miljöpåverkan beräknas det genomsnittliga utsläppet per person och år ligga på ett till två ton. LÄS MER

  2. 2. Microbial processes and volatile metabolites in cheese : detection of bacteria using an electronic nose

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik; Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Magnus Westling; [2015]
    Nyckelord :Enterobacteriaceae; Lactococcus; electronic nose;

    Sammanfattning : Cheese is a fermented product in which bacteria contribute to different flavours and textures. In order to understand the microbial processes in cheese, it is necessary to not only look at the genomic information in bacteria. The metabolome consists of a complete collection of metabolites in a biological sample. LÄS MER

  3. 3. Den man (inte) vill vara och den man är : En intervjustudie med manliga hem- och konsumentkunskapslärare

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Magnus Myrberg; Ylva Strömbäck; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bristen på manliga lärare i grundskolan har diskuterats i decennier. Hem- och konsumentkunskap (hkk) har beskrivits som kvinnligt kodat och bara var tionde lärare i ämnet är man. I uppsatsen undersöks därför hur manliga hkk-lärare beskriver vardagen i ett kvinnodominerat yrke. LÄS MER

  4. 4. Inget kan dofta ur inget : Identifiering av Enterobacteriaceae-arter isolerade från fyra opastöriserade franska mögel- och kittostar

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Magnus Westling; [2014]
    Nyckelord :Livsmedelshygien; sensorik; Hafnia alvei; Escherichia coli; Klebsiella pneumoniae;

    Sammanfattning : Syftet med denna magisteruppsats är att gå vidare med resultat från en kandidatuppsats (Westling, 2013) gällande opastöriserade franska mögel- och kittostar genom att undersöka vilka Enterobacteriaceae-arter som ett urval av de analyserade ostarna innehöll. API 20E används som identifieringssystem. LÄS MER

  5. 5. Serveringskärl för restaurang

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Avdelningen för industridesign

    Författare :Magnus Jeppsson; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The water company MittSverige Vatten (“MidSweden Water”) located in the Medelpad, Sweden was in need of a moreexclusive water carafe for restaurants and conference in the region. Current design solution was not able to cope with thedemand of a more exclusive setting and was not promoting the company in a good way. LÄS MER