Sökning: "Street Food"
Visar resultat 11 - 15 av 34 uppsatser innehållade orden Street Food.
11. Stadslogistik - ur ett ytanvändningsperspektiv
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Arbetet undersöker stadslogistiksystemet ur ett ytanvändningsperspektiv. Vidare presenteras hur stadslogistik fungerar, vilka som deltar i systemet och vilken roll de innehar. Skillnaden mellan intressenter och aktörer presenteras och vilka intressekonflikter som kan uppstå mellan dessa. LÄS MER
12. En ny urbanitet utanför murarna
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljöSammanfattning : In this thesis project I investigate, analyze and develop a proposal in order to improve the urban qualities of my hometown, Visby on the island Gotland in the Baltic sea. The city had a major role as a trading port during the 12th and 13th centuries but then had an economic setback which hindered its growth until the19th century. LÄS MER
13. Wasted Potential : Potential of a food waste prevention model for the São Paulo street markets - A minor field study
Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : In the municipal kitchens of Gothenburg, the implementation of the Gothenburg Model for reduced food waste has resulted in reducing the food waste by half in two years. The objective of this study is to contribute in the work of food waste prevention at the street markets in São Paulo by investigating how a model like the Gothenburg Model could be created and implemented. LÄS MER
14. Bastionen - Från teori till design
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljöSammanfattning : Jag ville i mitt examensprojekt utforska hur relationen mellan människa och arkitektur kan användas som utgångspunkt i ett gestaltningsarbete. Mitt sätt att utforska denna relation blev att i en designprocess låna synsätt från ett fält utanför arkitekturen, där allt fokus ligger på människan. LÄS MER
15. Design för ett hållbart liv pågatan : En användarstudie av arbetsflödet i food trucks och belastningen pådess primäranvändare
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/MaskinkonstruktionSammanfattning : Street food är en växande marknad i Sverige och ger små egenföretagare stor frihet kring hur de vill utforma sin verksamhet. För att orka driva en restaurang på ett arbetsmiljömässigt hållbart sätt behöver street food-anordningens design tas i beaktning. LÄS MER