Sökning: "biogas"
Visar resultat 16 - 20 av 813 uppsatser innehållade ordet biogas.
16. Kontinuerlig rötning med hydrokol för högre biogasutbyte
Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Befolkningsökningen och därmed efterfrågan på energikällor som tillhandahålls från fossila bränslen leder till allvarliga miljöproblem på grund av utsläpp av växthusgaser. En annan utmaning är att effektivt hantera organisk avfall som till exempel matavfall som genereras världen över. LÄS MER
17. Potential of local producing bioenergy/biogas from waste in the municipality of Ragunda
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)Sammanfattning : Population growth, climate change and increased global energy demand has led to the search for environment friendly energy sources. Ragunda Municipality’s major producers of Greenhouse Gas (GHG) emissions are transport, agriculture, and work machines. LÄS MER
18. Effect of different food by-products on Tenebrio molitor growth and development in an industrial environment
Master-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Due to an increasing need for high-quality protein around the world, eyes are turning towards alternative methods of farming, such as insect farms. As insects can eat what humans cannot, e.g. food by-products, they can be a part of sustainable food systems. LÄS MER
19. Förbättrad biogaspotential med hydrokol som additiv : En laborativ studie om metanproduktion
Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Anaerob rötning är en naturlig nedbrytningsprocess av organiskt material som tar tillvara på avfall samtidigt som nyttig energi kan utvinnas. På Biogasbolaget AB i Karlskoga omvandlas substrat som matavfall, gödsel och ensilage till biogas som sedan kan uppgraderas till fordonsgas. LÄS MER
20. Production and analysis of novel disulfide variants of Subtilisin Carlsberg
Master-uppsats, Linköpings universitet/KemiSammanfattning : Protein engineering has been used to alter the stability of proteins for several decades withmuch success, one approach being to introduce two cysteine residues that together form adisulfide bridge. The disulfide bridge can increase the Gibbs free energy of the transitionstate, thus increasing energy difference between the folded state and the unfolding transitionstate, leading to increased kinetic stability of the protein. LÄS MER