Sökning: "c- syfte restaurang"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden c- syfte restaurang.

  1. 1. Identification of waste heat sources in Uppsala - with potential use in Bergsbrunna as a case study

    Master-uppsats, KTH/Energiteknik

    Författare :Malin Frisk; Elise Ramqvist; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Reducing energy losses within the energy system is essential for a sustainable future. Waste heat usage could be a part of an increased energy efficiency and a sustainable use of resources. Uppsala Municipality aims to become a climate positive municipality in 2050, with negative net emissions of CO2. LÄS MER

  2. 2. Örebro Hockey : från folktom arena till publikfest

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Johanna Helgesson; Lina Nilsson; [2015]
    Nyckelord :Örebro Hockey; SHL; ice hockey; experience industry; arena experience; event; Örebro Hockey; SHL; ishockey; upplevelseindustri; arenaupplevelse; event;

    Sammanfattning : Inledning: Svensk ishockey har under de senaste decennierna utvecklats till att bli en upplevelse­­­industri, vilket gör upplevelsen i arenan allt viktigare. En ishockeymatch säljs numer som en helhetsupplevelse, vilket ställer krav på klubbens utformning av arena­upplevelsen. LÄS MER

  3. 3. Universitetsexamen eller arbetslivserfarenhet : Vad premieras inom hotellbranschen?

    M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :S Sosic; C Mörlin; A-L Olsson; R. Lindgren; [2013]
    Nyckelord :Career; Management; Recruitment.;

    Sammanfattning : Akademisk examen är något som värderats högt och har lett till chefspositioner inom många branscher. Akademiska utbildningsprogram inom hotellbranschen är relativt nya. Detta har lett till att företagsledare inom branschen har fått arbeta sig uppåt i hierarkin, och att det ansetts som den rätta vägen för att nå en chefsposition. LÄS MER

  4. 4. Lagen om kassaregister : Konkurrens på samma villkor inom restaurangbranschen i Gävle?

    Kandidat-uppsats, Avdelningen för ekonomi

    Författare :Therese Pedersen; Bilgen Soysüren; [2010]
    Nyckelord :The law on cash registers; Cash industry; Restaurant industry; Competition; Lagen om kassaregister; Kontantbranschen; Restaurangbranschen; Konkurrens;

    Sammanfattning : Titel: Lagen om kassaregister – Konkurrens på samma villkor inom restaurangbranschen i Gävle?   Nivå: C-uppsats i ämnet företagsekonomi   Författare: Therese Pedersen och Bilgen Soysüren   Handledare: Markku Penttinen   Datum: Juni 2010   Syfte: Syftet med vår uppsats är att få en djupare kunskap om lagen om kassaregister, eftersom det är en ny lag vill vi undersöka vad den kommer att ge för konsekvenser på företagsnivå just i restaurangbranschen. Vilka kostnader kommer det medföra med den nya lagen och kommer lagen att innebära att konkurrensen inom restaurangbranschen kommer att minska? Vi kartlägger även situationen med kassaregisterlagstiftningen internationellt. LÄS MER

  5. 5. Turistnäringen i Göteborg

    C-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Ewa Falklind; Johan Gustafsson; [2007-02-21]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: I dagens hårdnande globala konkurrens där många arbetstillfällen inom den traditionella produktionsindustrin flyttar till låglöneländer, ser många bedömare tjänstesektorn som vår nya stora tillväxtmotor. Turistintensiva branscher som hotell och restaurang, bedöms av SCB att få en kraftig tillväxt av jobb. LÄS MER