Sökning: "enzymatisk analysmetod"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden enzymatisk analysmetod.

  1. 1. HbA1c – En jämförelse mellan två nya analysmetoder gentemot en befintlig

    M1-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Gabi Marrouki; [2018]
    Nyckelord :HbA1c; enzymatic assay method; immunological assay method; diabetes Mellitus; HPLC assay method; HbA1c; enzymatisk analysmetod; immunologisk analysmetod; diabetes Mellitus; HPLC analysmetod;

    Sammanfattning : Glykerat hemoglobin, HbA1c, är en indikation på genomsnittligt glukosvärde. HbA1c används vid diagnostisering av diabetes men också uppföljning av diagnostiserade diabetiker. Uppföljningen visar hur väl diabetiker förhåller sig till kost men också medicinering. LÄS MER

  2. 2. Metoder för reduktion av halten lättlösliga kolhydrater i vallfoder och jämförelse av analysmetoder

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Emma Pettersson; [2011]
    Nyckelord :Lättlösliga kolhydrater; Vallfoder; Ensilage; Hösilage; ; Lagringstid; Ensileringsmedel; Blötläggning; WSC; Fång; EMS; Insulinresistens; FTIR - analys; Enzymatisk spektrofotometrisk analys;

    Sammanfattning : Syftet med detta examensarbete var att hitta praktiska metoder för att reducera innehållet av glukos, fruktos, sukros och fruktaner, så kallade lättlösliga kolhydrater (WSC), i vallfoder. Ett vallfoder med mindre mängd WSC kan vara användbart för hästar som har fång, är insulinresistenta eller har fått diagnosen EMS (equine metabolic syndrome) eller Equine Cushing’s syndrome. LÄS MER

  3. 3. Bestämning av den protolytiska aktiviteten hos Enzobact - en enzymatisk analysmetod

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Utbildningar i Helsingborg

    Författare :Mari Johansson; [2006]
    Nyckelord :Lactobacillus; helveticus; Enzobact; enzymer; enzymkinetik; peptidderivat; protolytisk aktivitet fermenteringsprover; Biotechnology; Bioteknik; Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : Detta examensarbete redogör för en enzymatisk metod för att analysera den protolytiska aktiviteten i Enzobact. Enzobact är en ostmognadskultur,som framställs genom värmebehandling av Lactobacillus helveticus, och tillämpas vid ystning av lågfetthaltiga ostar. LÄS MER