Sökning: "favaböna"

Hittade 2 uppsatser innehållade ordet favaböna.

  1. 1. Falafel på favaböna : En studie på olika ingrediensers effekt på volym och textur

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Johanna Lavin; Amanda Valenzuela Diaz; [2022]
    Nyckelord :food science; livsmedelsteknik; favaböna; falafel; proteinskifte; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Köttkonsumtionen ökar hela tiden och bidrar till en negativ klimatpåverkan. Detta på grund av de växthusgaser som köttindustrin medför. Att äta en mer växtbaserad kost kan ha en effektfull inverkan på minskandet av dessa växthusgaser. LÄS MER

  2. 2. Functional properties of legumes important for food applications : a study of pea, fava bean, and soy protein

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Nathalie Möller; [2021]
    Nyckelord :fava bean protein; functional properties; meat analogues; pea protein; rich-in-protein materials; soy protein;

    Sammanfattning : The market demand for foods with plant-based protein sources such as meat analogues has increased due to for example consumer awareness of environmental, ethical, and health issues. Meat analogues based on soy have dominated the market due to soybean’s protein quality and eminent functional properties. LÄS MER