Sökning: "hotell och restaurang branschen"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden hotell och restaurang branschen.

  1. 1. Motivation och arbetstillfredsställelse på hotellrestauranger

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Kajsa Lissdotter; Madelene Lundgren; [2014-06-25]
    Nyckelord :arbetsförhållanden; arbetsmotivation; hotell; ledarskap; restaurang;

    Sammanfattning : Denna uppsats behandlar motivation och arbetstillfredsställelse på hotellrestauranger i Göteborg. Hotell- och restaurang är en av de branscher med högst personalomsättning och en bakomliggande orsak kan vara att medarbetare har låg motivation. Medarbetare ser inte heller arbete inom branschen som en riktig och långvarig karriär. LÄS MER

  2. 2. Ett gott värdskap är ett värdskap som berör

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Annika Göran Rodell; [2014]
    Nyckelord :Theory U; hospitality; authenticity; openness; presens; Teori U; värdskap; ledarskap; värderingar; autenticitet; öppenhet; närvaro;

    Sammanfattning : Kan ett värdskap som är kommersiellt även vara genuint välkomnande och kan man idag på allvar vinna fördelar på en konkurrensutsatt marknad utan att erbjuda ett genuint värdskap? Bakgrunden till detta arbete är det etableringsprojektet med titeln: "Värdskap och ledarskapsom berör – ett konkurrensmedel?" som finansierades av KK-stiftelsen (Stiftelsen för Kunskap och Kompetens) år 2010. Representanter från besöksnäringen på lokal, regional och nationell nivå möttes på två välrenommerade landsortshotell för att lägga grunden till ett större gemensamt forskningsprojekt. LÄS MER

  3. 3. Motivationens pussel : Vad passar vart?

    M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Ellinor Siegfried; Andreas Svenberg; Gabriella Tjernbäck; [2013]
    Nyckelord :Drivkraft; gäst; ledarskap och motivation.;

    Sammanfattning : Motivation kräver engagemang, mål och att ha kunskap att agera. En anställd behöver alla tre delarna för att bli motiverad. I hotell- och restaurangbranschen är det viktigt med motiverade anställda, då de är organisationens ansikte utåt. LÄS MER

  4. 4. Uteservering för Hotell & Restaurang Villa Anna : urban odling i uteserveringsmiljö med storytelling som gestaltningsverktyg

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Adam Roigart; [2012]
    Nyckelord :storytelling; urban odling; uteservering; Villa Anna;

    Sammanfattning : In this paper, I design a new concept for a patio at Hotel and Restaurant Villa Anna in Odinslund, Uppsala, Sweden. Through this design, I examine how urban farming can thrive in a restaurant-context. The purpose of the design is to give the visitor a sense of the core values of the cuisine and to strengthen the sense of place by storytelling. LÄS MER

  5. 5. Förväntningar på ledare inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Karin Nordqvist; Fredrik Persson; [2011-02-17]
    Nyckelord :Restaurang; ledarskap; medarbetare; ungdomsledarskap; yrkesroller;

    Sammanfattning : Uppsatsen syftar till att undersöka förväntningarna hos framtidens arbetskraft och dess tankegångar gällande ledarskap inom restaurangbranschen. I bakgrunden behandlas bland annat ungdomsledarskap. Där är det likt många andra ledarskapsteorier viktigt att vara en förebild och på ett humanistiskt sätt leda en grupp till framgång. LÄS MER