Sökning: "miljöpåverkan kött"
Visar resultat 1 - 5 av 35 uppsatser innehållade orden miljöpåverkan kött.
1. Skatteväxling för en hållbar livsmedelskonsumtion och dess fördelningseffekter
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för nationalekonomi med statistikSammanfattning : Svenskarnas nuvarande diet ger upphov till stora klimatavtryck och i en tid där världen ställer om till en hållbar framtid hade en mer växtbaserad kost varit önskvärd. Denna uppsats presenterar en skatteväxlingsmodell vars syfte är att främja mer klimatvänliga livsmedel och samtidigt är någorlunda inkomstneutral för statsbudgeten. LÄS MER
2. A new generation ofsmart food packaging : A combination of releasing anti-microbial and generation carbon dioxide inmeat packaging
Master-uppsats, Karlstads universitetSammanfattning : Abstract Food sustainability depends significantly on packaging since it helps maintainfood safe and fresh throughout its shelf life, resulting in the least amount ofwaste and the least negative environmental impact. The main objective of thisstudy is to determine the adsorbed and released amount of antimicrobial agents(benzoic acid and thymol) on modified calcium carbonate (MCC) by investigating adsorption isotherm at 25°C and desorption kinetics at both 22°C and5°C of anti-microbial to identify potential solutions to enhance the long-termsustainability of fresh products such as meat. LÄS MER
3. Organic waste streams in the wine industry
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Today, the annual global production of grapes surpasses seventy million tonnes. Of the grapes used toward winemaking, one fourth end up as pomace. In addition to pomace, vine pruning residues, stems and wastewater sludge contribute to the immense volumes of waste that for a long time has been considered as without value. LÄS MER
4. Slaktutbyte och köttutbyte i nöt- och lammslaktkroppar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Slaktutbyte och köttutbyte speglar det ekonomiska värdet i djur som går till slakt. Slaktutbyte är skillnaden mellan djurets levande vikt innan slakt och slaktkroppens vikt medan köttutbyte är skillnaden mellan slaktkroppens vikt och vikten av köttet på slaktkroppen. LÄS MER
5. Livscykelanalyser i praktiken – funktionella enheter, systemgränser och miljöpåverkanskategorier i analyser av animaliska livsmedel.
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : År 2050 förväntas världens befolkning att uppnå 9 miljarder människor och samtidigt stiger efterfrågan på livsmedel såsom kött-, ägg- och mjölk (FAO, 2012). Om detta ska vara möjligt behöver livsmedelsproduktionens miljöpåverkan minska avsevärt. LÄS MER