Sökning: "näringsinnehåll"
Visar resultat 11 - 15 av 144 uppsatser innehållade ordet näringsinnehåll.
11. En kvantitativ analys av matkassemåltiders näringsinnehål
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Antalet vegetarianer ökar i Sverige vilket bidrar till en ökad risk för brister av vissa näringsämnen. I resten av befolkningen finns det andra risker och våra matvanor når inte upp till de rekommendationer som finns. LÄS MER
12. Svenska hundägares inställning till spannmålsfritt foder : en enkätstudie
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Det finns ett enormt utbud av foder att välja mellan som hundägare idag. En typ av foder som under de senaste decennierna ökat i popularitet är spannmålsfritt foder. I spannmålsfria foder ersätts spannmål ofta med baljväxter som ärtor och linser. LÄS MER
13. Utfodringsrutiner hos privatägda hästar : en enkätstudie
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : In Sweden, there are a large number of horses owned by private people who are not part of business activities, calculated from the Swedish Board of Agriculture's figures of approximately 266,000 horses. In order to take into account the horse's natural needs as a grazing large intestine fermenter, Swedish horse owners need knowledge about feeding and the role of forage in the horse's well-being. LÄS MER
14. Äldre vetesorter i jämförelse med moderna vetesorter med fokus på nutrition : En scoping review
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Ett intresse för identifiering av äldre vetesorter med större hälsopotential och näringsmässiga fördelar har under senare år ökat hos bönder, hantverksbagerier och konsumenter. Även ekologiskt odlade, lokalt producerade och nya typer av livsmedelsprodukter efterfrågas. LÄS MER
15. Insekter till middag! : är Sverige redo för en ny matkultur?
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Är Sverige redo för en ny era i sin matkultur? Vi har gjort det förut och vi kan göra det igen! Entomofagi! Äta insekter? Svensk matkultur har ändrats mycket genom tiden och förändras fortfarande, kommer insekter kunna bli ett populärt alternativ på marknaden tro? Förr åt vi varken pasta, pizza, falafel eller sushi. Det har vi delvis medlemskapet i EU att tacka för, då det medförde bland annat frihandelsavtal inom EU. LÄS MER