Sökning: "näringsinnehåll"

Visar resultat 11 - 15 av 144 uppsatser innehållade ordet näringsinnehåll.

  1. 11. En kvantitativ analys av matkassemåltiders näringsinnehål

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Rebecka Andersson; Freja Karlsson; Stina Thulin; [2022-06-28]
    Nyckelord :blandkost; lakto-ovo-vegetarisk kost; makronutrienter; matkassar; mikronutrienter; näring;

    Sammanfattning : Antalet vegetarianer ökar i Sverige vilket bidrar till en ökad risk för brister av vissa näringsämnen. I resten av befolkningen finns det andra risker och våra matvanor når inte upp till de rekommendationer som finns. LÄS MER

  2. 12. Svenska hundägares inställning till spannmålsfritt foder : en enkätstudie

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Caroline Sköld; Martina Sunnås; [2022]
    Nyckelord :DCM; djuromvårdnad; hund; hundfoder; hundägare; spannmålsfritt foder; utfodring;

    Sammanfattning : Det finns ett enormt utbud av foder att välja mellan som hundägare idag. En typ av foder som under de senaste decennierna ökat i popularitet är spannmålsfritt foder. I spannmålsfria foder ersätts spannmål ofta med baljväxter som ärtor och linser. LÄS MER

  3. 13. Utfodringsrutiner hos privatägda hästar : en enkätstudie

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Olof Vejmarker; Jennifer Widegren; [2022]
    Nyckelord :grovfoder; utfodring; foderstat;

    Sammanfattning : In Sweden, there are a large number of horses owned by private people who are not part of business activities, calculated from the Swedish Board of Agriculture's figures of approximately 266,000 horses. In order to take into account the horse's natural needs as a grazing large intestine fermenter, Swedish horse owners need knowledge about feeding and the role of forage in the horse's well-being. LÄS MER

  4. 14. Äldre vetesorter i jämförelse med moderna vetesorter med fokus på nutrition : En scoping review

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Jonna Linehag; Maria Pettersson; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Ett intresse för identifiering av äldre vetesorter med större hälsopotential och näringsmässiga fördelar har under senare år ökat hos bönder, hantverksbagerier och konsumenter. Även ekologiskt odlade, lokalt producerade och nya typer av livsmedelsprodukter efterfrågas. LÄS MER

  5. 15. Insekter till middag! : är Sverige redo för en ny matkultur?

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Nikolina Ström; [2022]
    Nyckelord :Insekter; Livsmedel; Hållbarhet; Matkultur; Entomofagi;

    Sammanfattning : Är Sverige redo för en ny era i sin matkultur? Vi har gjort det förut och vi kan göra det igen! Entomofagi! Äta insekter? Svensk matkultur har ändrats mycket genom tiden och förändras fortfarande, kommer insekter kunna bli ett populärt alternativ på marknaden tro? Förr åt vi varken pasta, pizza, falafel eller sushi. Det har vi delvis medlemskapet i EU att tacka för, då det medförde bland annat frihandelsavtal inom EU. LÄS MER