Sökning: "saccharomyces cerevisiae"

Visar resultat 21 - 25 av 58 uppsatser innehållade orden saccharomyces cerevisiae.

  1. 21. Production of bioethanol from wheat straw hydrolysate using reverse membrane bioreactor (rMBR)

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Jessica Khin San; [2018]
    Nyckelord :Reverse membrane bioreactor; wheat straw; fermentation; ethanol; furfural; diffusion rate;

    Sammanfattning : The second-generation bioethanol production in which lignocellulosic material is used as feedstock faces some difficulties. Lignocellulosic materials have to be pretreated prior to fermentation. LÄS MER

  2. 22. Signal peptide exchange for higher expression of Bjerkandera adusta Loosenin 1 in P. pastoris

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Linus Brinkenstråhle; [2018]
    Nyckelord :Loosenin; cellulose; signal peptide; expansin; Pichia pastoris; recombinant expression;

    Sammanfattning : The protein Loosenin 1 from the wood degrading fungus Bjerkandera adu-sta (BaLOOS1) has been shown to loosen up recalcitrant biomass and en-hance enzymatic saccharification. BaLOOS1 is the only loosenin protein that has been biochemically characterised so far. LÄS MER

  3. 23. Characterization of capsaicinoid production in recombinant Saccharomyces cerevisiae

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)

    Författare :Claudia Lentmaier; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Kapsaicinoider är ämnen som finns i chilifrukterna och har på senaste tiden fått intresse som läkemedel på grund av sina analgetiska, anti-inflammatoriska och anti-cancer egenskaper. Ett nytt tillvägagångssätt att producera kapsaicinoider kan vara syntesen i rekombinant Saccharomyces cerevisiae med hjälp av metabolisk engineering och rekombinant DNA-tekniker. LÄS MER

  4. 24. Characterization of microbial growth in lignin-based residues and biodegradation of vanillin: : Optimizing factors for maximizing the extraction of a biodegradation compound of vanillin and investigating the potential for lipid accumulation.

    M1-uppsats, Högskolan i Gävle/Miljöteknik

    Författare :Oscar Rosales; [2017]
    Nyckelord :Yeast; vanillin biodegradation; vanillyl alcohol; lignin-based substrates; microbial lipid accumulation; Thin-layer chromatography;

    Sammanfattning : Vanillin (4-hydroxy-3methoxybenzaldehyde) is one of the most employed aromatic and flavoring additives in food and cosmetic industry. The industrial interest in vanillin could also apply to its biodegradation products. LÄS MER

  5. 25. Luftning i fedbatchodlingar av Saccharomyces cerevisiae

    Master-uppsats, KTH/Skolan för bioteknologi (BIO)

    Författare :Jonas Bjarre; [2016]
    Nyckelord :aeration; yeast; fedbatch; optimisation ethanol formation; overflow metabolism;

    Sammanfattning : .... LÄS MER