Sökning: "saccharomyces cerevisiae"

Visar resultat 16 - 20 av 58 uppsatser innehållade orden saccharomyces cerevisiae.

  1. 16. Yeasts in Brännland Cider's spontaneously fermented ice cider

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ella Råhlén; Daniel Eriksson; [2019]
    Nyckelord :Ice cider; spontaneous fermentation; cider; yeast;

    Sammanfattning : Brännland Cider operates outside Umeå, in the northern part of Sweden. They produce ice cider and hard cider since 2012. Today the business produces approximately 100 000 bottles per year. Apple must is concentrated by freezing, then fermented to a level of ethanol to 7-13 vol% and at least 13° brix residual sugar. LÄS MER

  2. 17. Mucor indicus potential inom producering av öl : jämförelse mot Saccharomyces cerevisiae, påverkan av mäskningstemperaturen

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Viktor Nilsson; [2019]
    Nyckelord :S. cerevisiae; M. indicus; mäskning; mäskningstemperatur; etanol;

    Sammanfattning : En av dom vanligaste mikroorganismerna som används vid produktion av öl är Saccharomyces cerevisiae. Dess goda förmåga att omvandla socker till etanol samt bidragandet med smakämnen till den färdiga produkten är några av egenskaperna som gör S. cerevisiae så användbar. LÄS MER

  3. 18. Mjölksyrabakterier i suröl

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Fredrik Andersson; Sandy Koleszar; [2019]
    Nyckelord :Suröl; mjölksyrabakterier; probiotika; Sour beer; lactic acid bacteria; probiotics; livsmedelsteknik; food engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Suröl är en dryck som ökat i populäritet, speciellt bland folk med stort intresse för hantverksöl och mikrobryggerier. Allt fler bryggerier vågar nu att gå utanför sin trygghetszon med att använda jäst av typen Saccharomyces cerevisiae och istället börjar experimentera med bakterier och jäst som tidigare ansetts vara produktförstörande, till exempel olika mjölksyrabakterier och vildjäst. LÄS MER

  4. 19. Exploring an alternative metabolic pathway for production of adipic acid - a study on homocitrate synthase

    Master-uppsats, Lunds universitet/Examensarbeten i molekylärbiologi

    Författare :Damaride Stallone; [2019]
    Nyckelord :Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : Adipic acid is considered as the most valuable dicarboxylic acid with industrial use; however, its production is heavily petroleum-based. This non-natural metabolite can be produced de novo through different metabolic pathways, one of which is the alpha-ketoacid elongation pathway. LÄS MER

  5. 20. Construction and Characterization of 3rd Generation Saccharomyces cerevisiae Strains for PHB production form Xylose

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/Bioteknik

    Författare :Pálína Haraldsdóttir; [2018]
    Nyckelord :Applied microbiology; Teknisk mikrobiologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Poly-3-D-hydroxybutyrate (PHB) is a biopolymer naturally produced by a range of bacterial species. PHB production both from glucose and xylose has also been enabled by engineering the robust baker’s yeast Saccharomyces cerevisiae, however yields remain low. In the present study, additional modifications were carried out in S. LÄS MER