Sökning: "saccharomyces cerevisiae"
Visar resultat 6 - 10 av 58 uppsatser innehållade orden saccharomyces cerevisiae.
6. Binuclear zinc transcription factors and the regulation of patulin biosynthesis in the filamentous Ascomycete Penicillium expansum
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (master)Sammanfattning : This thesis investigated the regulation of patulin production in Penicillium expansum in relation to fungal global regulators as well as the cluster-specific binuclear zinc transcription factor (BZTF) patL in silico. It also explored the state of BZTF research in filamentous ascomycetes fungi, and questioned if results in Saccharomyces cerevisiae can be freely translated to other taxonomic groups. LÄS MER
7. Hur påverkar olika lokala jäststammar aromutveckling och smak vid fermentering av äppeljuice?
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Intresset för lokalproducerad dryck ökar. Konsumenten efterfrågar produkter med mer komplexa smaker. Främst gäller detta produktkategorin öl, vin och cider. LÄS MER
8. In vivo characterization of Hsp104 variants in Saccharomyces cerevisiae
Magister-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapSammanfattning : Cell stress, caused by misfolded or aggregated proteins or exposure to certain environmental stressors, activates stress detectors and selected analysis processes within the cell, resulting intranscriptional regulation and synthesis of factors that influence appropriate folding or removal of misaligned proteins to recover proteostasis. Yeasts are given a sophisticated and interconnected system to restore from the disruption of proteostasis, which involves molecular chaperones and protein degradation pathways as significant participants. LÄS MER
9. Vinst och förlust : en fylogenetisk studie av kloroperoxidas-liknande enzym hos jästsvampar
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Knoppjästsvampar är en typ av svampar med encellig morfologi. Knoppjästsvampar utgör Saccharomycotina, en understam till Ascomycota och innefattar mer än 1000 idag beskrivna arter, bland annat bakjästen Saccharomyces cerevisiae. Trots att S. LÄS MER
10. Användningen av pro- och prebiotika till häst
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Hästen får största delen av sin energi genom mikrobernas fermentationen av fiber i grovtarmen. Miljön i grovtarmen är känslig och tillstånd som kolik, kolit och diarré hos häst har kunnat associeras till en obalans i grovtarmens bakterieflora. LÄS MER