Sökning: "saccharomyces cerevisiae"

Visar resultat 6 - 10 av 58 uppsatser innehållade orden saccharomyces cerevisiae.

  1. 6. Binuclear zinc transcription factors and the regulation of patulin biosynthesis in the filamentous Ascomycete Penicillium expansum

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Författare :Robert Hansen Jagrelius; [2021]
    Nyckelord :secondary fungal metabolism; penicillium expansum; patulin; binuclear zinc transcription factors; dimerization; deepcoil; Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : This thesis investigated the regulation of patulin production in Penicillium expansum in relation to fungal global regulators as well as the cluster-specific binuclear zinc transcription factor (BZTF) patL in silico. It also explored the state of BZTF research in filamentous ascomycetes fungi, and questioned if results in Saccharomyces cerevisiae can be freely translated to other taxonomic groups. LÄS MER

  2. 7. Hur påverkar olika lokala jäststammar aromutveckling och smak vid fermentering av äppeljuice?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Philip Lavin; [2021]
    Nyckelord :Fermentation; yeast; apple juice; volatile compounds; sensory analysis; Fermentering; jäst; äppeljuice; aromgivande ämnen; sensorisk analys;

    Sammanfattning : Intresset för lokalproducerad dryck ökar. Konsumenten efterfrågar produkter med mer komplexa smaker. Främst gäller detta produktkategorin öl, vin och cider. LÄS MER

  3. 8. In vivo characterization of Hsp104 variants in Saccharomyces cerevisiae

    Magister-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskap

    Författare :Md. Mominur Rahman; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Cell stress, caused by misfolded or aggregated proteins or exposure to certain environmental stressors, activates stress detectors and selected analysis processes within the cell, resulting intranscriptional regulation and synthesis of factors that influence appropriate folding or removal of misaligned proteins to recover proteostasis. Yeasts are given a sophisticated and interconnected system to restore from the disruption of proteostasis, which involves molecular chaperones and protein degradation pathways as significant participants. LÄS MER

  4. 9. Vinst och förlust : en fylogenetisk studie av kloroperoxidas-liknande enzym hos jästsvampar

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Beatrice Bylén; [2021]
    Nyckelord :fylogenetik; sekvenshomologi; Saccharomycotina; knoppjästsvamp; HGT; genförlust; α β-hydrolas; kloroperoxidas;

    Sammanfattning : Knoppjästsvampar är en typ av svampar med encellig morfologi. Knoppjästsvampar utgör Saccharomycotina, en understam till Ascomycota och innefattar mer än 1000 idag beskrivna arter, bland annat bakjästen Saccharomyces cerevisiae. Trots att S. LÄS MER

  5. 10. Användningen av pro- och prebiotika till häst

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Malin Hägg; [2021]
    Nyckelord :mjölksyrabakterier; saccharomyces cerevisiae; frukto-oligosackarider; bakterier; foder; grovtarmsjäsare;

    Sammanfattning : Hästen får största delen av sin energi genom mikrobernas fermentationen av fiber i grovtarmen. Miljön i grovtarmen är känslig och tillstånd som kolik, kolit och diarré hos häst har kunnat associeras till en obalans i grovtarmens bakterieflora. LÄS MER