Sökning: "vin analys"

Visar resultat 16 - 20 av 31 uppsatser innehållade orden vin analys.

  1. 16. Analyzing the Factors that Drive Wine Sales in Sweden : A Regression Analysis

    Kandidat-uppsats, KTH/Matematisk statistik

    Författare :Ida Palmgren; Emma Soc Deschaeck; [2016]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : This thesis is a combined study of applied mathematical statistics and industrial engineering and management implemented to analyze and determine the success factors in the Swedish wine market to increase the profitability of wine producers. Hence, this thesis applied both a quantitative and qualitative approach to address this aim. LÄS MER

  2. 17. Analys av vinpriser genom regression.

    Kandidat-uppsats, KTH/Matematisk statistik

    Författare :Niclas Fuglesang Geuken; Johan Kvastad; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning :   —We investigate which factors affect the price of wine. Among these are amount of alcohol, age, packaging and sealing. The investigation is divided into two parts. The country in which the wine is produced is examined in one model and the second model examines the effect grapes contained in the wine has on the price. LÄS MER

  3. 18. Sensory profiling of Swedish white wines and a contextual analysis of Swedish viticulture

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Julia Lindén; [2014]
    Nyckelord :Swedish wine; Nordic wine; sensory analysis; microclimate; wine tourism; Solaris; cool climate; cold climate; viticulture; contextual analysis;

    Sammanfattning : The aim of the study is twofold, to generate a sensory profile of Swedish wine today and to investigate the opinion of both wine producers and wine experts on viticulture in Sweden and wine from grapes grown in Sweden, achieved through a contextual analysis comprising a literature study and interviews with wine producers in Sweden and Denmark and wine experts from Sweden and Germany, and a sensory analysis at the company Ipsos. ‘Mixed methods’ was the chosen research strategy as the semi-structured interviews gave qualitative results and the sensory analysis would give quantitative results displayed as spider charts. LÄS MER

  4. 19. Hur framställs kvinnor och män i svenska mattidningar? : En kvantitativ innehållsanalytisk undersökning ur ett genusperspektiv

    Kandidat-uppsats, Institutionen för mediestudier

    Författare :Anna Engström; [2012]
    Nyckelord :kvantitativ innehållsanalys; mattidningar; genusvetenskap;

    Sammanfattning : Syftet med denna uppsats är att ta reda på hur män respektive kvinnor framställs i tre svenska mattidningar: Elle Mat & Vin, Buffé samt Allt om Mat. Endast bildmaterial av redaktionell karaktär har undersökts. LÄS MER

  5. 20. Baka glutenfritt - Utveckling av tre glutenfria recept anpassade för caféer

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Anna Björklund; Johanna Karlsson; [2011-03-02]
    Nyckelord :Celiaki; gluten; receptutveckling; fibrer; provbakning;

    Sammanfattning : Celiaki blir allt vanligare och till följd av detta ökar efterfrågan av glutenfritt sortiment på caféer. Celiaki, även kallat glutenintolerans innebär en intolerans mot vete, råg, korn och i vissa fall havre. Behandlingen innebär strikt glutenfri kosthållning resten av livet vilket kan medföra problem vid café- och restaurangbesök. LÄS MER