Sökning: "förpackningsalternativ"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet förpackningsalternativ.

  1. 1. Undersökning av förpackningstyp & förpackningsmaterial för perfusionslösning vid njurtransplantation

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Biomedicinsk teknik

    Författare :Evy Lam; Wilma Palmblad; [2023]
    Nyckelord :ex vivo; perfusion; transplantation; njurtransplantation; biokompatibilitet; förpackningsalternativ; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The demand for kidney transplantation is growing while the number of donors continues to be insufficient, prolonging the process. Today’s method has a short time frame for carrying out the transplant, where the kidney must be taken out within 30-60 minutes after death. LÄS MER

  2. 2. Performance of a New Tetra Recart® Package Storing Oxygen Sensitive Food

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Thea Mathisson; Sofia Göransson; [2022]
    Nyckelord :Shelf Life; Ascorbic Acid; Vitamin C; Browning; Headspace; Tetra Recart®; Food Engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Tetra Recart® är ett innovativt, kartong-baserat förpackningsalternativ till konserverad mat. Tetra Pak® har sett en ökad efterfrågan på en mindre förpackningsvolym av Tetra Recart®, vilket har gjort att Tetra Recart® utvidgat förpackningsportfolion med en ny, mindre förpackning på 100 mL. LÄS MER

  3. 3. Packaging and E-Commerce: An exploration of needs and potential innovations

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Maria Fransisca Njoman; [2021]
    Nyckelord :E-commerce; packaging; logistics; supply chain; sustainability; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Utfärdande :De olika egenskaperna i distributionskedjan mellan fysiska affärer och E-handel har skapat ett potentiellt behov för en ny sorts paketering inom E-handel. Syfte : Syftet med studien är förstå varför det finns ett ökat behov av olika förpackningsalternativ på marknaden utifrån konsument, producent och online handelens perspektiv. LÄS MER

  4. 4. Sensorisk optimering av en musselsoppa för äldre konsumenter i Europa : ett delarbete i utvecklingen av hållbara rätter från havet

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Maja Rosengren; [2020]
    Nyckelord :Mussels; nutrition; sensory; conservation; elderly; Musslor; näringsvärde; sensorik; konservering; äldre;

    Sammanfattning : Färdiglagade måltider för specifika målgrupper ställer höga krav på både utseende av maten och förpackningsalternativ så råvaror tillagas så bästa och mest näringsrika vis.  Detta arbete studerar skillnaden i smak och textur mellan två olika konserveringsmetoder av en färdiglagad musselsoppa genom att förpacka i en mikrovågsförpackning och en ångförpackning. LÄS MER

  5. 5. Att skapa en modell som kalkylunderlag för val av förpackningslösning med tillämpning på två produkter

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Alexander Idelmann; Henrik Klingensparre; [2011-06-27]
    Nyckelord :ABC-kalkylering; Cross-docking; Returflöde; Goodwill-förlust; Supply Chain;

    Sammanfattning : Arbetets utgångspunkt var att Logosol AB gav oss uppdraget att optimera deras förpackningslösningar ur kostnadssynpunkt. Vi insåg tidigt att det skulle bli omöjligt att genomföra en optimering då relevant information saknades och sannolikt alldeles för tidskrävande att ta fram. LÄS MER