Sökning: "fatty acids"
Visar resultat 11 - 15 av 303 uppsatser innehållade orden fatty acids.
11. Using biological conversion to increase the value of short-chain fatty acids by mixed cultures
Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : The development of anaerobic digestion processes has gained recognition for its potential for producing volatile fatty acids alongside bio-alcohols. In addition, the fermentation process and the products produced from biological fermentation have the possibility to overcome the abundance of organic waste in our society, which is potentially immensely rich in untapped valuable potential products. LÄS MER
12. Brännässla (Urtica dioica L.): Bioaktiva komponenter och funktionella egenskaper
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Urtica dioica L. (UD) eller brännässla har använts i tusentals år som traditionell medicin och i kosten. Litteraturstudien syftar till att undersöka vilka bioaktiva komponenter som finns i nässla och dess funktionella egenskaper med fokus på hälsa. Brännässlan är känd som ett ihärdigt ogräs som orsakar smärtsam klåda. LÄS MER
13. Isolation of an ammonia-tolerant syntrophic butyrate-oxidizing bacterium originating from a thermophilic biogas digester
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildningSammanfattning : Syntrophic relationships between fatty acid degrading bacteria and hydrogenotrophic methanogens are important for a well-functioning anaerobic degradation process during biogas production from organic waste material. This is particularly important in biogas processes fed protein-rich material as their degradation gives rise to high levels of ammonia, which inhibits many microorganisms. LÄS MER
14. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. LÄS MER
15. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. LÄS MER