Sökning: "Bcaa"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet Bcaa.
1. Varumärket som konkurrensmedel : Varumärkesuppbyggnad och kundbaserat varumärkeskapital
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Handelshögskolan vid Örebro UniversitetSammanfattning : .... LÄS MER
2. Finns det koppling mellan tillskott av BCAA/grenade aminosyror (leucin, isoleucin och valin) och förbättrad fysisk prestation? : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Bakgrund: BCAA eller grenade aminosyror är ett vanligt förekommande kosttillskott. Tillskott av BCAA antas öka fysisk prestation baserat på forskningsresultat erhållna från djurexperiment och även en del forskning på människor. Resultaten är dock delvis motsägelsefulla. LÄS MER
3. Träningsdryck : Effekt eller Placebo?
Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskapSammanfattning : Syfte: Syftet var att mäta och utvärdera effekten på prestationen efter intag av träningsdryck (dryck som ska kunna öka din prestation) under anaerob wingate cykeltest. Metod: Sju medeltränade män agerade testpersoner och utförde två stycken wingate cykeltest med olika drycker på Gymnastik- och Idrottshögskolan. LÄS MER
4. BCAA-supplementering i samband med levercancerkirurgi
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: BCAA-supplementering i samband med levercancerkirurgi Författare: Mikael Semaan och Viktor Sjöling Handledare: Fredrik Bertz Examinator: Frode Slinde Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Examensarbete, 15 hp Datum: 2013-04-10 Bakgrund Levercancer är den femte största cancerformen i världen och den tredje största att leda till död. Protein-energi-malnutrition är vanligt bland leversjuka och patientgruppen lider av förändringar i leverns metabolism av näringsämnen och andra substanser. LÄS MER
5. Flavour improvement of water solutions comprising bitter amino acids
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : The aim of this project was to improve taste of a liquid food product, comprising extremelybitter and unpalatable amino acids and one unrevealed ingredient. The amino acids were Lleucine,L-isoleucine, L-valine, L-threonine and L-lysine monohydrochloride. LÄS MER