Sökning: "Colorectal biomarkers"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden Colorectal biomarkers.
1. Generation of a new ADAPT library for stability improvement
Master-uppsats, KTH/ProteinvetenskapSammanfattning : Under senare år har målinriktad terapi varit ett växande område inom cancerterapi som en mer målinriktad behandling än kemoterapi. Dessa behandlingar baseras främst på antikroppsbaserade läkemedel som är ganska stora och komplexa, vilket ökar den totala kostnaden för behandlingen. LÄS MER
2. Immunohistokemisk färgning av SATB2 för detektion av kolorektalcancer
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Kolorektalcancer (CRC) är en av de vanligaste förekommande cancerformerna i världen och är även den näst dödligaste typen. Vid immunohistokemiska (IHC) analyser använder man sig av markörer som cytokeratin 20 (CK20) och caudal-typ homeobox 2 (CDX2) för diagnostisering av CRC. LÄS MER
3. Expression of AGBL1, DCPS, RUNX1 and PHYKPL in colorectal cancer
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för medicinsk cellbiologiSammanfattning : Colorectal cancer is one of the deadliest cancer forms because of late detection. Biomarkers can be used as an indication of cancer and plays of late a great role in cancer care, there are however currently no specific biomarkers that can be used for early detection of colorectal cancer. LÄS MER
4. Local, intestinal biomarkers for early detection of colorectal cancer
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för farmaciSammanfattning : Colorectal cancer (CRC) is one of the deadliest cancers in the world. The early stage of the disease is usually asymptomatic and therefore screening methods for colorectal cancer need to improve. There is a need for early detection of CRC as treatment is less effective in the advanced stage of the disease. LÄS MER
5. Plasma and adipose tissue alkylresorcinols in women and men as biomarkers of whole grain wheat and rye intake
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Epidemiological studies have demonstrated several health benefits associated with whole grain intake, including prevention of cardiovascular disease, type II diabetes, colorectal cancer, obesity and mortality. Whole grain products are therefore recommended by national agencies. LÄS MER