Sökning: "David Järn"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden David Järn.

  1. 1. Hydrogen Absorption in Metal Hydrides : Transmission of light in relation to hydrogen concentration and site occupancy of ultrathin vanadium films

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Tillämpad kärnfysik

    Författare :David Sörme; [2022]
    Nyckelord :metal hydrides; iron-vanadium superlattice; hydrogen; hydrogen site occupancy; hydrogen concentrationm; hydrogen storage;

    Sammanfattning : In this study the effect of hydrogenation on the optical properties in the wavelength range 400-1023 nm of an ultrathin iron-vanadium superlattice is investigated. Specifically, mea- surements of transmission are performed under different states of hydrogenation, along with measurements of absolute hydrogen concentration and hydrogen site occupancy. LÄS MER

  2. 2. Reduction of iron oxide by hydrogen studied using environmental transmission electron microscopy

    Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för analys och syntes

    Författare :David Wahlqvist; [2020]
    Nyckelord :Transmission Electron Microscopy; Electron Diffraction; Iron Oxide; Reduction; Iron; Environmental Transmission Electron Microscopy; ETEM; Materials chemistry; Materialkemi; Chemistry;

    Sammanfattning : This thesis aims to explore how the reduction of iron oxide by hydrogen should be explored in an environmental transmission electron microscope (ETEM). This is done by performing a series of reduction attempts in the ETEM at nCHREM, Lund University, and exploring how the ETEM conditions are different from those used commercially. LÄS MER

  3. 3. Livsmedelsval och näringsintag i svensk LCHF-kost ur ett folkhälsoperspektiv

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Jonsson David; [2013]
    Nyckelord :LCHF; Diet; Kolhydrater; Fett; Livsmedel; Näring; Folkhälsa;

    Sammanfattning : Bakgrund LCHF (Low Carbohydrate, High Fat) är en lågkolhydratskost som fått stort genomslag i Sverige. Svenska Livsmedelverket är oroliga för hur denna utveckling kommer att påverka folkhälsan, framförallt då kolesterolnivåerna i landet under samma period ökat. LÄS MER

  4. 4. Låt det jäsa! : Surdegs inverkan på bröds näringsinnehåll

    L3-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Mark Choquesillo; David Haendler; [2011]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Att baka med surdeg är en dagsaktuell trend. Surdegen, som länge fått ge vika för jästen, har fått ett rejält uppsving. Den förekommer på bagerier, hemma hos konsumenter och även i media. Kunskapen om att jäsa bröd med surdeg härstammar från Egypten ca 3000 år f. LÄS MER