Sökning: "Eating frequency"

Visar resultat 21 - 25 av 36 uppsatser innehållade orden Eating frequency.

  1. 21. Nutrient intake of adolescents with celiac disease and their non-celiac counterparts : A comparative study of Swedish 14-year-old boys and girls on gluten-free diet with a non-celiac, gender- and age-matched control group

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Masoud Vaezghasemi; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Abstract   Introduction: Following a strict gluten-free diet means exclusion of many staple foods such as traditionally made bread, flour, pasta, and whole grain products that are largely included in the Swedish daily diet. Such exclusions of vital resources could have harmful consequences on nutritional status and cause nutritional hazard, if they are not substituted with appropriate alternatives. LÄS MER

  2. 22. Sömn, måltider och fysisk aktivitet hos yrkesförare under dygn med arbete och ledighet.

    Magister-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för arbets- och folkhälsovetenskap

    Författare :Karin Holmkvist; [2014]
    Nyckelord :Professional driver´s; sleep; food; physical activity; yrkesförare; dygnsrytm; sömn; kost; fysisk aktivitet;

    Sammanfattning : Karin Holmkvist (2014) Sleep, meals and physical activity among professional drivers during the day with work and spare time. Master’s thesis in health at work. University of Gävle.   Night work and irregular work hours affects social and biological rhythms in activity, eating, sleep and metabolism. LÄS MER

  3. 23. Kan vi minska köttintaget? : Attityder till matval och påverkande faktorer.

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Elin Vikström; [2013]
    Nyckelord :Kött; Vegetarisk kost; Sverige; Folkhälsa;

    Sammanfattning : Bakgrund Köttkonsumtionen i Sverige är idag rekordhög. Ur ett folkhälsoperspektiv är det viktigt att minska köttkonsumtionen och med fördel äta mer vegetariskt. Detta för att rött kött och särskilt processat rött kött har visats öka risken att drabbas av olika typer av sjukdomar. LÄS MER

  4. 24. Kost, sociala omständigheter och energinivå : En kvalitativ intervjustudie om 10 elevers upplevelse av hur kost, sociala omständigheter och energinivå samverkar.

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Sanne Sejlert; Elin Jonsson; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sammanfattning Syfte och frågeställningar Syftet med studien är att undersöka tio idrottsaktiva elever i årskurs 6 och 7:s syn på kost- och måltidsvanor, den upplevda sociala påverkan i samband med måltiden, samt huruvida de upplever att deras ork och energinivå påverkas av måltidsvanor.  Hur ser 10 idrottsaktiva elever i årskurs 6 och 7 på sina kost- och måltidsvanor? Hur upplever 10 idrottsaktiva elever i årskurs 6 och 7 den sociala påverkan kring kost- och måltidsvanor? Hur upplever 10 idrottsaktiva elever i årskurs 6 och 7 sina energinivåer i skolan relaterat till kost- och måltidsvanor? Metod Studien genomfördes med en kvalitativ ansats där intervju användes som metod för datainsamlingen. LÄS MER

  5. 25. Dietary intake of zinc and iron within the female population of two farming villages in the Red River Delta, Vietnam

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Anna Samuelsson; Renée Sjödin; [2012]
    Nyckelord :anemia; dietary intake; Fe; iron; metal contamination; Red River delta ; Vietnam; zinc; Zn;

    Sammanfattning : In many developing countries, among them Vietnam, contamination of agricultural land is a major issue that has public health implications. A fast growing population, rapid urbanization and industrialization have led to air and water emissions of potentially toxic elements (PTEs), such as cadmium (Cd). LÄS MER