Sökning: "Fermenterad soja"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden Fermenterad soja.

  1. 1. Ingen effekt av fermenterade sojaprodukter på blodfetter

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Paulina Lindman; Julia Nordqvist; [2022-06-21]
    Nyckelord :Blodfetter; lipidprofil; HDL-C; LDL-C; totalkolesterol; kardiovaskulär sjukdom; cheonggukjang; doenjang; fermenterad soja; fermented soy; cardiovascular disease; total cholesterol; lipid profile; Blood lipids;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna systematiska översikt var att undersöka det vetenskapliga underlaget för att supplement av fermenterade sojaprodukter har en effekt på blodfetter hos vuxna med normala blodfettsnivåer. Metod: Litteraturinsamlingen genomfördes i databaserna PubMed och Scopus. LÄS MER

  2. 2. Förbättrar fermenterad soja lipidnivåer?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Jonathan Orinius; Marcelo Villalta Rivera; [2022-06-21]
    Nyckelord :Apo B Apo A1; Fermenterad soja; HDL kolesterol; LDL kolesterol; Lipider; RCT; Total kolesterol; Triglycerider; Triglycerides; Total cholesterol; Lipids; LDL cholesterol; HDL cholesterol; Fermented soy;

    Sammanfattning : Syfte: Undersöka om fermenterade sojaprodukter har en effekt på lipidnivåer hos vuxna med riskfaktorer för utvecklandet av hjärt- och kärlsjukdomar jämfört med inget intag av sojaprodukter Metod: Insamling av data skedde i de två databaserna Scopus och Pubmed. Mesh termer som användes var ‘’Soy Foods’’, “Fermentation” och “Lipids” etc. LÄS MER