Sökning: "Food loss"
Visar resultat 1 - 5 av 366 uppsatser innehållade orden Food loss.
1. Förekommer förändringar i vätskebalansen hos hästar med EMS vid korttidsbehandling med en SGLT2-hämmare?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Ekvint metabolt syndrom (EMS) är ett sjukdomskomplex innefattande flertalet riskfaktorer för att utveckla endokrinologisk fång. Främst innebär EMS insulindysreglering (ID), vilket yttrar sig som hyperinsulinemi (onormalt höga koncentrationer av insulin i blodet). LÄS MER
2. A Seed has been Planted : Examining public-private cooperation in the civil preparedness sector of food supply and drinking water
Master-uppsats, FörsvarshögskolanSammanfattning : The resurgence and increased use of the total defense concept in the political landscape of Sweden comes in a time of global geopolitical uncertainties and multifaceted security crises. Despite its stated importance, how the private sector should be incorporated into this structure remains somewhat unclear. LÄS MER
3. Värdväxter hos Coleophora - säckmalar : koppling till utbredning och hotstatus
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Att stoppa utarmning av biologisk mångfald och livsmiljöer är en stor utmaning och en ödesfråga för mänskligheten. Klimatförändringar, exploatering, kalhyggesskogsbruk, intensivt brukad jordbruksmark, invasiva arter och miljögifter medför att jorden är inne i sitt sjätte utdöende. LÄS MER
4. Farming without animals? The outlook for Biocyclic Vegan Agriculture as an alternative approach to food production in Sweden
Master-uppsats, Lunds universitet/LUCSUSSammanfattning : Conventional agriculture and animal husbandry are leading causes of greenhouse gas emissions,environmental degradation, and biodiversity loss. Biocyclic Vegan Agriculture (BVA) is an approach that aims to address the concerns of modern agriculture and provide a sustainable and ethical alternative. LÄS MER
5. Formulation and characterisation of novel edible-packaging for fruits and vegetables
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This master's thesis investigated the potential of algae raw materials, specifically k-carrageenan and to a lesser extent alginate, as film-forming ingredients for the development of a novel edible packaging solutions. The project involved the testing and characterisation of several active ingredients of algal and plant origins both as extracts and as ingredients in films. LÄS MER