Sökning: "Göteborgs Universitet i Institutionen för kost och Idrottsvetenskap"

Visar resultat 1 - 5 av 618 uppsatser innehållade orden Göteborgs Universitet i Institutionen för kost och Idrottsvetenskap.

  1. 1. Idrott och utseende. Normer, kroppsfixering och dysmorfofobi inom idrotten

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Josefina Gordon; Adrian Ansarian; [2024-03-19]
    Nyckelord :utseendestörning; muskeldysmorfi; kroppsdysmorfofobi; Idrott; Body Image Concerns; Body Dysmorphic Disorder;

    Sammanfattning : Dysmorfofobi (BDD) är en psykisk störning hos en individ som upplever ett stort missnöje med sin kroppsform och utseende. Det finns tidigare ingen statistiskt bevisad slutsats om huruvida idrottare är mer eller mindre benägna att lida av BDD (kroppsdysmorforisk störning/Dysmorfofobi). LÄS MER

  2. 2. Måltidsskapandets utmaningar och framgångsfaktorer inom äldreomsorgen En jämförande studie inom en privat och en offentlig verksamhet med fokus på chefers måltidserfarenheter, menyspråk och estetisk gestaltning

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Louise Ehrenberger; Sandra Kouva; Berkan Köylü; [2022-11-29]
    Nyckelord :Estetisk gestaltning; menyspråk; måltider inom äldreomsorgen;

    Sammanfattning : Studien handlar om måltidsskapandet inom äldreomsorgen. Syftet med studien är att jämföra måltidsskapandet i äldreomsorgen inom en privat och en offentlig verksamhet. Metoden består av en kombination av kvalitativ innehållsanalys och dokumentanalyser. Materialet omfattar semi-strukturerade intervjuer, menyanalyser och fotoanalyser. LÄS MER

  3. 3. Utvecklingsmiljöer. En undersökning om en förening inom svensk elitfotboll

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Albin Olsson; Andreas Malm; Isak Johansson; [2022-09-16]
    Nyckelord :Utvecklingsmiljö; elitfotboll; föreningsutveckling; fotbollsutveckling;

    Sammanfattning : En svensk elitfotbollsklubb har vänt sig till Göteborgs Universitet för att få hjälp med att identifiera fördelar och förbättringsmöjligheter gällande utvecklingsmiljön. Syftet med studien blev således att undersöka en svensk elitfotbollsförenings utvecklingsmiljö i relation till Environment Success Factors (ESF). LÄS MER

  4. 4. Barnobesitas och kostvanor: En enkätstudie om kostrelaterade behov och vanor hos familjer i Friskvårdsgruppen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Kajsa Ingemansson; Louise Nordin; [2022-09-16]
    Nyckelord :övervikt; fetma; barnobesitas; kostvanor; behov;

    Sammanfattning : Övervikt och fetma är ett av vår tids största utmaningar och folkhälsoproblem. Ungefär hälften av Sveriges befolkning lever med övervikt eller fetma, och idag finns en snabbare ökning hos barn och unga än hos äldre. LÄS MER

  5. 5. En kartläggning av samtliga Allsvenska mål säsongen 2021

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Johan Karlsson; Sebastian Thörnqvist; [2022-08-17]
    Nyckelord :Allsvenskan 2021; Mål; Anfallstart; Position; Anfall;

    Sammanfattning : Den här studien syftar till att beskriva och undersöka hur anfallen som ledde till mål uppstod samt var de avslutades under säsongen 2021 Allsvenskan (Sveriges högsta liga i fotboll). Tidigare forskning från de högsta ligorna i Tyskland och England samt tre olika världsmästerskap har tagits upp i denna studie för att skapa en referensbild att jämföra den nya empirin med. LÄS MER