Sökning: "Hempseed press cake"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden Hempseed press cake.

  1. 1. Ett doft- och smakbibliotek avseende hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat : En sensorisk undersökning av alternativa proteinkällor

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Michael Vu; Sofie Holmberg; [2021]
    Nyckelord :Hempseed press cake; mealworm; textured wheat protein; pea protein; alternative protein sources; fragrance- and flavour library; Hampfrö-presskaka; mjölmask; texturerad veteprotein; ärtprotein; alternativa proteinkällor; doft- och smakbibliotek;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att genom sensoriska analyser sammanställa ett doft- och smakbibliotek för hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat. Metoderna pilotstudie, konsensustest och in-house intensitetstest används i studieprocessen. LÄS MER

  2. 2. Utilization of Hempseed Press Cake: Optimization of Protein Isolation and Ice Cream Formulation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Erica Forsén; [2020]
    Nyckelord :Food engineering; Livsmedelsteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Hempseeds, a by-product from hemp fiber production, have a very good nutritional profile, both for essential fatty acids and amino acids, increasing the interest to use hempseeds as a food source. The aims of this project were to optimize the extraction of proteins from hempseed press cake, characterize the functions of the proteins and determine if an ice cream formulation can be created. LÄS MER