Sökning: "Matval"

Visar resultat 41 - 45 av 87 uppsatser innehållade ordet Matval.

  1. 41. Synen på kostintag hos gymdeltagare : En kvalitativ studie om matval hos gymdeltagare

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Philippe Pahlberg; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 42. Patienters upplevelse av mat och måltid : en litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Ersta Sköndal Bräcke högskola/Institutionen för vårdvetenskap

    Författare :Nicole Gutierrez Alé; Frida Brändström; [2017]
    Nyckelord :Mat; Måltid; Upplevelse; Patient; Vårdpersonal;

    Sammanfattning : Bakgrund: Mat och måltid är något som alla människor har en relation till och speglar vårt sociala liv. Sjuksköterskan har ett övergripande ansvar för nutritionsomvårdnaden. Sjukvårdspersonal upplever idag att de har bristande kunskap inom detta komplexa område. Mat är en del av den medicinska behandlingen vid sjukdom. LÄS MER

  3. 43. Vegetarisk lunch i skolan : Elevernas inställningar

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Felicia Nilsson; [2017]
    Nyckelord :Vegetariskt; skollunch; vegetarisk skolmat; matval;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 44. The use and non-use of sports supplements : A mixed methods study among people exercising at gyms

    Magister-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Kajsa Moberg; [2017]
    Nyckelord :sports nutrition; supplement use; gym training; food choices; mixed methods; explanatory sequential design; idrottsnutrition; tillskottsanvändning; gymträning; matval; mixed methods; explanatory sequential design;

    Sammanfattning : Sports supplements include nutritional supplements and ergogenic aids and are widely used in the gym culture. Previous research has examined predictors for supplement use, but lacks an insight into why these patterns appear. LÄS MER

  5. 45. Hur värderas märkningar? Anmärkningsvärda värderingar hos miljömedvetna livsmedelskonsumenter

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Anton Åstrand; Joakim Karlsson; [2016-08-16]
    Nyckelord :Livsmedelskonsumtion; matval; miljömärkning; värderingar;

    Sammanfattning : För livsmedelskonsumenten finns det möjligheter att göra aktiva matval som påverkar samhället och miljön. Den allmänna bilden i samhället verkar vara att det blir vanligare för konsumenter att handla miljömärkta livsmedel. LÄS MER