Sökning: "Matval"
Visar resultat 31 - 35 av 87 uppsatser innehållade ordet Matval.
31. Motsägelsefullt hälsobudskap inom idrotten?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : De nordiska näringsrekommendationerna tillråder ökad konsumtion av frukt och grönsaker, dessutom ett begränsat intag av salt, socker och mättat fett. Föregående regering har låtit Livsmedelsverket och statens folkhälsoinstitut sammanställa strategier för att nå ökad folkhälsa (Livsmedelsverket & Folkhälsoinstitutet, 2005). LÄS MER
32. ”Det är inte bara falukorv hit och en ostbit dit” – Utmaningar och möjligheter att främja hälsosamma matval i dagligvaruhandeln.
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Hälsa har gått från att ses som ett tillstånd, till att istället ses som en process som skapas i relation mellan individ och samhälle. Hälsofrämjande insatser behövs därför inom olika områden, både individuella men även insatser som riktar sig till individens omgivning. LÄS MER
33. Nudging för att främja beteenden : En undersökning av Högskolerestauranger ABs klimatmärkning
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Studien avser undersöka Högskolerestauranger AB:s projekt angående klimatmärkningen som infördes på deras menyer i Uppsala under hösten 2017. Den första delen av studien undersöker hur projektet startade, vad projektet innefattar samt Högskolerestauranger AB:s samarbete med Uppsala Kommun och CarbonCloud. LÄS MER
34. Matval och faktorer som påverkar matval hos personer med bakgrund från Iraq bosatta i Sverige. En kvantitativ studie.
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Tidigare studier har visat att diabetes typ två samt fetma är överrepresenterade hos invandrare med Irakisk bakgrund bosatta i Sverige. Syfte Syftet med denna studie är att undersöka matvalen hos invandrare med Irakisk bakgrund beträffande; grönsaker, frukt, fett samt socker, i förhållande till Nordiska Närings Rekommendationer samt undersöka huruvida faktorer som kön, ålder, antal år i Sverige samt utbildningsnivå har betydelse för matvanorna. LÄS MER
35. De äldres upplevelse av kylda matens smak, måltidsvariation och måltidssituation
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Äldre personer i eget boende som behöver hjälp att laga mat kan få bistånd på matlådor i stället. Vissa kommuner tillagar och distribuerar varm mat dagligen medan andra kommuner övergått till att leverera kyld mat från matservice företag, ofta en gång i veckan. LÄS MER