Sökning: "Matval"
Visar resultat 26 - 30 av 87 uppsatser innehållade ordet Matval.
26. Hälsoval och kroppsuppfattning bland kvinnliga idrottsutövare inom lagidrott
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna ha roligt, prestera och må bra. Hälsa och prestationsutveckling kan hämmas när vikt och kroppssammansättning mot topprestation eftersträvas. LÄS MER
27. Skillnad mellan värdering och handling : millennials konsumtion av ekologiska livsmedel
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Trots en positiv inställning gentemot ekologiska livsmedel och en oro över vår planet, saknas det en prioriterad konsumtion av dessa varor. En del av miljöpåverkan är livsmedelsindustrin och de matval som konsumenter gör. LÄS MER
28. Ett vegetariskt val
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Det finns många faktorer som påverkar det vegetariska matvalet och syftet med uppsatsen är att synliggöra dessa faktorer. Varför väljer individen att äta en vegetarisk kost? För att identifiera orsakerna valdes en kvalitativ metod där sex semi-strukturerade intervjuer genomfördes. LÄS MER
29. Proteiner : En kvantitativ studie om individers kunskap och val av proteiner
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsovetenskapSammanfattning : Vi påverkas av allt runt omkring oss vilket direkt eller indirekt styr våra beslut av matval. Tidigare studier indikerar vikten av en balanserad kosthållning med ett likvärdigt intag av animalisk och växtbaserad protein för en hälsofrämjande livshållning. Studiens syfte var att ta del av allmänhetens kunskap och val kring proteiner. LÄS MER
30. Kostvanor hos ungdomar på fotbollsgymnasium
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsovetenskap; Luleå tekniska universitetSammanfattning : Idrottande ungdomar gör inte alltid hälsosamma matval och rätt näring är en förutsättning för att orka de fysiska kraven som ställs på fotbollsspelare. Syftet med studien var att kartlägga kostvanor hos ungdomar på fotbollsgymnasium och jämföra resultaten med Svenska Olympiska Kommitténs kostrekommendationer. LÄS MER