Sökning: "Matval"

Visar resultat 26 - 30 av 87 uppsatser innehållade ordet Matval.

  1. 26. Hälsoval och kroppsuppfattning bland kvinnliga idrottsutövare inom lagidrott

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sonja Thorén Karlsson; Hanna Wetterling; [2019-08-13]
    Nyckelord :Idrottsprestation; Kroppsuppfattning; Kvinnliga lagidrottare; Matval;

    Sammanfattning : Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna ha roligt, prestera och må bra. Hälsa och prestationsutveckling kan hämmas när vikt och kroppssammansättning mot topprestation eftersträvas. LÄS MER

  2. 27. Skillnad mellan värdering och handling : millennials konsumtion av ekologiska livsmedel

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Rebecca Andersson; Josefine Isacsson; Christoffer Lewander; [2019]
    Nyckelord :Consumer behavior; Purchasing decisions; Ecological food; Sustainability; Millennials; Konsumentbeteende; Köpbeslut; Ekologiska livsmedel; Hållbarhet; Millennials;

    Sammanfattning : Trots en positiv inställning gentemot ekologiska livsmedel och en oro över vår planet, saknas det en prioriterad konsumtion av dessa varor. En del av miljöpåverkan är livsmedelsindustrin och de matval som konsumenter gör. LÄS MER

  3. 28. Ett vegetariskt val

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Björkman Sofia; Philip Ngwe Luckey; [2019]
    Nyckelord :matval; vegetarisk kost; vegetarianism; symbolisk interaktionism;

    Sammanfattning : Det finns många faktorer som påverkar det vegetariska matvalet och syftet med uppsatsen är att synliggöra dessa faktorer. Varför väljer individen att äta en vegetarisk kost? För att identifiera orsakerna valdes en kvalitativ metod där sex semi-strukturerade intervjuer genomfördes. LÄS MER

  4. 29. Proteiner : En kvantitativ studie om individers kunskap och val av proteiner

    Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsovetenskap

    Författare :Katja Vesterlund; Alexandra Adamovic; [2019]
    Nyckelord :healthpromotion; health; proteins; plant-based; animal-based; lifestyle; choice; knowledge; hälsopromotion; hälsa; proteiner; växtbaserat; animalisk; livsstil; val; kunskap;

    Sammanfattning : Vi påverkas av allt runt omkring oss vilket direkt eller indirekt styr våra beslut av matval. Tidigare studier indikerar vikten av en balanserad kosthållning med ett likvärdigt intag av animalisk och växtbaserad protein för en hälsofrämjande livshållning. Studiens syfte var att ta del av allmänhetens kunskap och val kring proteiner. LÄS MER

  5. 30. Kostvanor hos ungdomar på fotbollsgymnasium

    Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsovetenskap; Luleå tekniska universitet

    Författare :Malin Sjöbäck; Mathilda Enström; [2019]
    Nyckelord :Health promotion; Theory of planned behavior; eating habits; Swedish Olympic Committee s diet recommendations; young soccer players; Hälsopromotion; teori om planerat beteende; kostvanor; Svenska Olympiska Kommitténs kostrekommendationer; unga fotbollsspelare.;

    Sammanfattning : Idrottande ungdomar gör inte alltid hälsosamma matval och rätt näring är en förutsättning för att orka de fysiska kraven som ställs på fotbollsspelare. Syftet med studien var att kartlägga kostvanor hos ungdomar på fotbollsgymnasium och jämföra resultaten med Svenska Olympiska Kommitténs kostrekommendationer. LÄS MER