Sökning: "Specialkost"

Visar resultat 16 - 18 av 18 uppsatser innehållade ordet Specialkost.

  1. 16. Vem lär lärarna?

    Kandidat-uppsats, Malmö högskola/Lärarutbildningen (LUT)

    Författare :Padma Lavigne; [2013]
    Nyckelord :kompetensutveckling för yrkeslärare; kompetensutveckling för restauranglärare; vegetarisk mat; vegetarisk à la carte mat; undervisning i vegetarisk mat;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att undersöka likriktningen inom yrkeslärares kompetens med avseende på vegetarisk kost samt att utröna på vilket sätt vegetarisk kost bör ingå inom ramarna för restaurang- och livsmedelsprogrammet med utgång kock.Studien utfördes med sex lärare och programansvariga vid restaurang- och livsmedelsprogram med hjälp av strukturerade intervjuer som spelades in och sedan transkriberades. LÄS MER

  2. 17. Receptanvändning i offentliga kök - med fokus på skolmåltider

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Linda Hellström; Annelie Sundbladh; [2011-02-24]
    Nyckelord :Skollunch; recept; kvalitet; kostdataprogram;

    Sammanfattning : Fri skollunch blev lagstadgat i Sverige 1997. Den nuvarande lagen säger dock inget om matens kvalitet. Kvalitet handlar exempelvis om att leva upp till gästers förväntningar och till Livsmedelsverkets rekommendationer. Näring, säkerhet, medicinska och religiösa aspekter ingår i dessa rekommendationer. LÄS MER

  3. 18. Hantering, utbildning och upplevd kunskap kring födoämnesöverkänslighet bland personal i mottagningskök

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Maria Eriksson; Maria Kjellander; [2011]
    Nyckelord :födoämnesöverkänslighet; mottagningskök;

    Sammanfattning : Bakgrund Mat är en viktig del av vårt sociala liv. Har man en födoämnesöverkänslighet försvåras matglädjen tillsammans med andra. Födoämnesöverkänslighet delas in i två grupper, födoämnesallergi och födoämnesintolerans. LÄS MER