Sökning: "Specialkost"

Visar resultat 6 - 10 av 18 uppsatser innehållade ordet Specialkost.

  1. 6. Balansera arbetsbelastning med goda relationer : En kvalitativ studie om förskolekockars upplevelser av att arbeta med specialkost

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Ronja Jansson; Axel Lilliestråle; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Efterfrågan på specialkost inom förskola och skola har under senare år ökat vilket medför större arbetsbelastning för kökspersonalen som arbetar där. Tidigare forskning visar att kökspersonal har börjat ifrågasätta om alla specialkoster är befogade. LÄS MER

  2. 7. Specialpedagogisk samverkan över skogränsen till förskolans kök? : En kvalitativ intervjustudie av några kockar i förskolan och deras uppfattningar om delaktighet i arbetet kring barn i behov av särskilt stöd i anknytning till måltid och mat

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Linköpings universitet/Institutionen för beteendevetenskap och lärande; Linköpings universitet/Utbildningsvetenskap

    Författare :Nea Hillström; [2019]
    Nyckelord :Specialpedagogik; Specialpedagogisk samverkan; måltid; särskild kost; specialkost; måltidspersonal; kock i förskolan; samarbete; delaktighet.;

    Sammanfattning : Förskolans organisation och praxis att involvera kocken på förskolan i specialpedagogiskt arbete kring barn i behov av särskilt stöd i kostrelaterade frågor, beskrivs i denna kvalitativa intervjustudie. Detta genom åtta förskolkockars uttalanden. LÄS MER

  3. 8. Kartläggning av utbud och måltidsprocess : Med fokus på specialkoster i sjukhusmiljö

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Louise Jansson; Sofie Johansson; [2018]
    Nyckelord :specialkost; sjukhus; allergi; intolerans; konsistensanpassning; religiös kosthållning; etisk kosthållning; måltidsprocess; kommunikation; måltidsorganisation; Flexi; Sörmland; kvantitativ;

    Sammanfattning : Bakgrund Sjukhusmaten har stor betydelse för patientens tillfrisknande, men trots detta slängs stor del av maten och många patienter lider av undernäring. En inlagd patient behöver energi- och näringstät kost, men för att patienter med sjukdomar och åkommor ska kunna äta maten krävs individanpassning av måltiderna. LÄS MER

  4. 9. Vem har rätt till specialkost i skolan? : En kvalitativ studie om kommuners arbete och utmaningar

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Evelina Kohlm; Felicia Thylander; [2017]
    Nyckelord :skolmåltid; måltidsservice; önskekost; födoämnesallergi; livsmedelstrender;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 10. Pedagogisk måltid : En enkätstudie om personalens attityder till och erfarenheter av måltider på förskola.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Anna Öhman; [2016]
    Nyckelord :pedagogisk måltid; förskola; förskolepersonal;

    Sammanfattning : Bakgrund: En pedagogisk måltid på förskola innebär att personalen sitter med barnen och äter maten som serveras samtidigt som de har tillsynsskyldighet. Livsmedelsverkets riktlinjer för pedagogisk måltid är det enda styrdokumentet som finns för skolmåltider i Sverige. LÄS MER