Sökning: "charolais"

Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade ordet charolais.

  1. 1. How does a beef x dairy calving affect the dairy cow’s following lactation period?

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Roberto Espinola Alfonso; [2022]
    Nyckelord :beef cattle; dairy cattle; crossbreeding; milk yield; fertility; survival;

    Sammanfattning : In dairy x beef breeding, much of the research has focused on the performance of the crossbred calves, yet little focus has been given to the subsequent performance of the cow itself. This study aimed to evaluate the performance of dairy cows for milk yield, fertility, and survival traits after giving birth to crossbred calves, and to compare this to the performance of dairy cows after giving birth to purebred dairy calves. LÄS MER

  2. 2. Calving ease and stillbirth in dairy herds using beef and dairy breed bulls

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Patricia Gullstrand; [2017]
    Nyckelord :crossbreeding; dairy; beef; calving ease; stillbirth;

    Sammanfattning : The aim of this study was to evaluate the effect of different sire breeds on calving traits when used in dairy herds. Records from 1,423,851 calvings from 1990-2016 were collected from the Swedish milk recording scheme from Swedish Holstein, Red dairy cattle, Hereford, Charolais, Aberdeen Angus, Limousin and Simmental sires mated with Swedish Holstein, Red dairy cattle or crossbred dams. LÄS MER

  3. 3. The impact of gastrointestinal parasites on weight gain, activity patterns and behaviours in cattle on pasture

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Lisa Johansson; [2017]
    Nyckelord :gastrointestinal parasites; cattle; activity patterns; behaviors; weight gain;

    Sammanfattning : Infections caused by gastrointestinal parasites are one of the most problematic health concerns for cattle all around the world. These parasites may cause a wide range of health problems ranging from subclinical disease to actual death. Animals infected with parasites usually respond to sickness with predictable pattern of behavioural changes. LÄS MER

  4. 4. Grovfoder till lågdräktiga dikor med speciellt fokus på fiber och protein

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Linn Frendberg; [2017]
    Nyckelord :Rörflen; ; NDF; ; iNDF; ; torrsiktning; ; partikelstorlek i träck;

    Sammanfattning : Till följd av ökande efterfrågan på betande nötkreatur och nötkött från nötkreatur uppfödda i Sverige har dikalvsproduktionen i Sverige ökat. För att möta behovet behöver produktionen öka ytterligare, vilket kräver en bättre ekonomisk lönsamhet för lantbrukare som håller dikor. LÄS MER

  5. 5. Förbättrad nötköttsproduktion genom korsningar mellan mjölkkor och köttrastjurar

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Elin Jonsson; [2017]
    Nyckelord :korsningsavel; mjölkras; tung köttras; lätt köttras; slaktkroppsegenskaper; klassificering;

    Sammanfattning : I Sverige står mjölkraserna för 65% av nötköttsproduktionen, där de vanligaste mjölkraserna är svensk röd och vit boskap (SRB) och holstein. På grund av att antalet mjölkkor har minskat i Sverige under en längre tid råder idag brist på kalvar till den svenska nötköttsproduktionen, vilket har lett till stigande priser för både kött- och mjölkraskalvar. LÄS MER